Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Miért olyan >menő< dolog a...

Miért olyan >menő< dolog a JAVA, mint programozási platform? Ráadásul hosszú évek óta?

Figyelt kérdés

Miért erre a programnyelvre csorgatja a nyálát a programozói társadalom java?!

Egyáltalán mi igaz abból, hogy a programozók ezen java (azaz a tőzsgyökeres JAVA programozók) megfizetett munkával bír? Főleg, ha már egy jó hosszú ideje mindenki az akar lenni, mert mindenki csak erről a lassú, RAM-faló nyelvről beszél?

Nem az lenne a logikus, hogy azon programnyelvek tudóit fizetik meg a legjobban, amik a legnyagyobb hatásfokkal, költséghatékonysággal bírnak, s amelyekben nehezebb programozni?

Mintsem azokat, amikben könnyű, de cserébe hatásfok-pazarló?

2017. márc. 15. 14:45
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
94%

Fsznak kell időről időre kiírni egy-egy ilyen kérdést, mindig ugyanaz a vége. Simkol jön a pascaljával, mindenki lepontozza, ő megmondja hogy márpedig akkor is csudiklassz nyelv, egyik tábor védi ezt a nyelvet, másik a másikat, és csak ordas anyázásba megy át az egész, mindenki hülyének néz mindenkit, és ennyiben meg is reked az egész. Kivétel nélkül, minden egyes alkalommal.

Intel vs amd, nvidia vs amd, unity vs unreal, c# vs c++, csoki vs vanília, a tököm tele van már az egésszel.

2017. márc. 16. 14:35
 22/40 anonim ***** válasza:

"Én nem vagyok jó retardáltságból. Felvilágosítanál, hogy a piaci igények és a nyelvek felhasználási területei hogy függnek össze? Vagy csak szimplán témát váltottál, hogy elleplezd a tévedésedet?"

De, nagyon jó vagy, szövegértésből viszont sz..r. Már leírtam, hogy nem a nyelv nehézségétől függően fognak fizetni, a megrendelő pont lesz..rja az esetek 99,999%-ában, hogy te milyen nyelven implementálsz.

Erre jössz egy egyenletmegoldós C++-al. Mi a frász köze volt ennek bármelyik kommenthez vagy a kérdéshez?

2017. márc. 16. 15:25
 23/40 anonim ***** válasza:

"mivel a legtöbb nyelvet teljesen másra optimalizálták."

Igaz, megerősíthetem, tényleg nagyon jó vagy retardáltságból. Csak tudnám, honnan szeded ezt a sok hülyeséget?

2017. márc. 16. 17:39
 24/40 anonim ***** válasza:
56%
Ilyenkor az az érzése támad az embernek, hogy kisiskolások itt állnak bosszút amiért a suliban a nagyobb gyerekek elvették az uzsipénzüket. Ti soha a büdös életbe nem programoztatok még semmit. Ha meg igen, akkor sajnálom azokat, akik a programjaitokat használják. Azthiszitek, mert egy nyelvet úgy ahogy meg tudtatok tanulni, már mindenhez értetek. A világ nem úgy működik.
2017. márc. 16. 18:34
 25/40 anonim ***** válasza:

"Már leírtam, hogy nem a nyelv nehézségétől függően fognak fizetni"

Ezt ki vitatta? Én biztos nem.

"megrendelő pont lesz..rja az esetek 99,999%-ában, hogy te milyen nyelven implementálsz. "

Ez nem is a megrendelő dolga, hanem a programozóé. A programozónak meg nagyon nem mindegy, hogy egy adott feladathoz milyen nyelvet használ.

2017. márc. 16. 18:37
 26/40 SimkoL ***** válasza:
100%

Vannak esetek amikor a megrendelő kiköti a nyelvet, vannak esetek amikor rákényszerülsz egy nyelvre mert másban nem vagy nagyon nehezen megy és vannak amikor tudsz választani több közül is. Az utóbbinál is mérlegelni(mérlegelned) kell, hogy neked melyik fekszik jobban vagy éppen melyik hatékonyabb. Bár nekem a Delphi a 'világ', de titkosításra a programot C-ben írtam, még ha lassabban is ment - mármint a programozás -. Nem állok neki Excel táblát behúzni Delphi-be hanem megoldom VBA-val.

Linux alá a Python igen adja magát, talán nem is kérdéses a használata.

Minden nyelvnek megvan a maga helye, egy jobb programozó nem él meg egy nyelvből - legalább is nem sokáig -.

2017. márc. 16. 19:02
 27/40 anonim ***** válasza:

"Ez nem is a megrendelő dolga, hanem a programozóé. A programozónak meg nagyon nem mindegy, hogy egy adott feladathoz milyen nyelvet használ."

Ez így van.

2017. márc. 16. 19:09
 28/40 anonim ***** válasza:
#25,#27: Azért a megrendelő az esetek nagy részében eléggé képben van a dolgok természetét illetően. Konkrét elképzelései, sőt, elvárásai vannak és ebben gyakran a fejlesztéshez alkalmazandó nyelv is bele tartozik.
2017. márc. 17. 08:26
 29/40 A kérdező kommentje:

Jajj, de jó dolgotok is van, hogy nektek mindig csak x64-es PC-kre kell fejleszteni, 16GB RAM memória mellett! :D

Úgy érdekelne - majd megöl a kíváncsiság -, hogy egy Java mániákus mihez kezdene, ha pl. egy 8bites uC-re kéne programot írnia, vagy esetleg egy kisebb ARM-re, mondjuk egy Switch, egy Router, vagy mondjuk egy LCD TV eszközhöz??!!

2017. márc. 17. 09:47
 30/40 A kérdező kommentje:
(tisztelet a kivételnek)
2017. márc. 17. 09:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!