Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Java Mirror Section magyarázat?!

Java Mirror Section magyarázat?!

Figyelt kérdés

Találtam 1 kódot a codingbat-en és nem értem a pontos logikáját,azt természetesen értem,hogy a kódnak mit kell csinálni,de nem értem a mikéntjét,esetleg valaki el tudná magyarázni.Megjegyzésben küldöm a kódot.

feladat:We'll say that a "mirror" section in an array is a group of contiguous elements such that somewhere in the array, the same group appears in reverse order. For example, the largest mirror section in {1, 2, 3, 8, 9, 3, 2, 1} is length 3 (the {1, 2, 3} part), or in {1, 2, 1, 3} it's 3 as well (the {1, 2, 1} part). Return the size of the largest mirror section found in the given array.

2017. márc. 12. 18:32
 1/3 A kérdező kommentje:

public static int maxMirror(int[] nums) {

int max = 0;

for(int i = 0; i < nums.length; i++) {

int count = 0;

for(int j = nums.length - 1; j >= 0 && i + count < nums.length; j--) {

if(nums[i + count] == nums[j]) {

count++;

} else {

max = Math.max(max, count);

count = 0;

}

}

max = Math.max(max, count);

}

return max;

}

}

Tételezzük fel,hogy a tömbfeltöltés megtörtént.

Pontosan mit csinálnak itt a sorok?Mi miért így van megírva?Értelmezésében segítséget kérnék,előre is köszönöm!

2017. márc. 12. 18:33
 2/3 anonim ***** válasza:

Fejben/papíron lépésről lépésre kezd el végrehajtani a programban lévő utasításokat. Szerintem így a legkönnyebb rájönni, hogy mit csinál és így tanulod meg a programozást.

Egyébként hiába írnánk le azt, hogy a külső for ciklussal keressük a mirror section elejét, a max-ban pedig tároljuk az eddig megtalált feltételeknek megfelelő legnagyobb hosszt, ez nem sokat segítene neked.

Másrészt szerintem másik példát nézz, mert ez hibás. Rossz eredményt ad. Futtasd csak le pl erre:

1,2,1,3,3,1,2,1,2,1

Azt adja, hogy 6, holott a megoldás (az első 8 szám önmagában palindrom)

2017. márc. 13. 17:36
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!!
2017. márc. 14. 12:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!