Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » 2017es programozás érettségi...

2017es programozás érettségi mintafeladat megoldásában segítene valaki?

Figyelt kérdés

Ugye teljesen megváltozott most minden, teljesen új programok vannak meg minden...

A mi sulinkban 3éven keresztül olyan programot vettünk nagyjából mindenből amit mostanra már kivettek...

Vagyis hát úgy vettük a programozást hogy a tanár az iPhone ján játszott, mi akik értettünk egy kicsit is hozzá összeültünk vagy 3-4en és összeraktunk mindent ami kell, szóval így 4év után se tudok jóval többet mint elsőben.

Szóval

A Kéktúra feladathoz kéne segítség Pascal nyelven, Lazarusban:

Stringgrid be töltöttem be, a 3., 4. feladat már ment, kijelölősen oldottam meg a szakaszok megszámlálását és az összegzést is. Viszont a min/max függvénnyel bajban vagyok. A számokat ki tudom írni, csak a hozzájuk tartozó cellát nem

Ki kéne még mellé íratni a hozzá tartozó Kezdőpontot, végpontot, és a szakasz távolságát. Csak fogalmam sincs azokat hogy írassam ki mellé, hogy rendeljem hozzá a számhoz a sorát...

Emellett a 6,7,8,9 es feladathoz meg hozzá sem tudok szólni xD

A feladatot itt találjátok:

Leírás(A Kéktúra az): [link]

Feladat(A 2. feladat a programozás): [link]

Megoldás : [link]

A Megoldás C nyelven van, sajnos abból egy szót nem értek, és consol alkalmazásba van megírva. Ha valakinek úgy meg hogy C ből átírja Pascalba, azt nagyon megköszönném.

Vagy hogyha valaki rendesen elmondaná a feladatot, vagy csak leírná a forráskódját a feladatnak Pascalban amit át tudok nézni, megkeresni az összefüggéseket azt nagyon nagyon megköszönném, az életemet mentené meg vele :)

(Még mielőtt valaki írná, sok ideje keresem hogy lehetne megoldani, tudom hogy a Google a barátom, rá is kerestem mindenhogy, de Lazarust és Pascalt szinte senki nem használ, elvégre jó 40éves nyelv de mégis ezt tanítják annak ellenére hogy felvételibe C++/C# volt írva, és Delphi ből is próbáltam átírni, de azért sok mindenben nem érti meg egymást a 2program :( )

2017. márc. 2. 19:53
1 2
 11/14 SimkoL ***** válasza:
*feladatot és megoldást
2017. márc. 7. 11:20
 12/14 anonim válasza:
Engem viszont ugyanennek a feladatnak a java forráskódja érdekelne... Én Java Eclipse-ben fogok érettségizni. Előre is köszönöm!!!
2017. márc. 11. 23:15
 13/14 anonim ***** válasza:
Hajrá! És hol akadtál el vele, melyik rész nem megy?
2017. márc. 12. 07:26
 14/14 anonim válasza:

Az a helyzet, hogy még csak 2 hónapja foglalkozok jávával. Az nagyon kevés. Azért szeretném a teljes működő megoldást, hogy végre megérthessem. Fura nekem ez a tömbben tömb megoldás is, amikor az egyik tömb egész szám a másik pedig karakter... A korábbi emelt érettségi feladatokat valahogy így oldották meg javaban...

Ha valaki átfordítaná a C megoldást java kódra, sokan megköszönnék... :)

2017. márc. 12. 19:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!