Milyen végzetség kell ahhoz, hogy valaki programozó lehessen?
"Érettségi előtt még nulla a tudásod a programozásról? Érdekel ez téged egyáltalán? Vannak szakmák, amelyek nem működnek bizonyos megszállottság és sajátosan fúrt agyvelő nélkül, és az efféle beállítódás azért a te korodban már hírt szokott adni magáról. Nemigen létezik olyan, hogy botfülem van ugyan, de majd kitanulok mesterhegedűsnek, mert azok jól keresnek. Azt senki nem fogja megfizetni, hogy papírod van róla."
24 évesen kezdett el érdekelni a programozás. Előtte azt sem tudtam mi az. Rá két évre már programozóként dolgoztam és azóta is olyan dolgokat írok, amikhez a programozók 90%-a hozzá sem tudna szagolni. Bármikor el lehet kezdeni programozni, teljesen mindegy hány éves vagy.
"24 évesen kezdett el érdekelni a programozás. Előtte azt sem tudtam mi az. "
Csak hát, nem ez a jellemző.
Még ha igaz is amit mondasz, amit én azért erős fenntartással fogadok.
"Csak hát, nem ez a jellemző."
Egyetértek, hogy nem ez a jellemző, de ez csak azért van, mert elfogadunk alapvetésként a valóságtól teljesen elrugaszkodott dolgokat, amik visszatartanak minket attól, hogy azzal foglalkozzunk, ami egyébként érdekelne. Az ilyen béna közhiedelmek csak arra jók, hogy letörjék az ember természetes lelkesedését. A lusta emberek meg szívesen terjesztik ezeket, hogy a környezetük nehogy lehagyja őket, mert akkor nyilvánvalóvá válna, hogy ők a felelősek a saját nyomorukért. Addig meg lehet kifogásokat gyártani a kifogásokat, hogy ki miért ne kezdjen magával valamit.
nehogy c#pal kezd.
ha tényleg 0 tudásod van scratch vagy appinventorral megismerheted, hogy is épül fel egy program,
majd javascript (kb. semmi köze a javához)
aztán c#
esetleg utána egy c++ és el tudsz helyezkedni.
sololearn.com jó tanfolyamot add, bár a javascriptes nincs a c#,c++ szintjén, de a javascript szépen össze van foglalva a w3schoolson
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!