Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogy legyek 2-es programozásbó...

Hogy legyek 2-es programozásból (középsikolában)?

Figyelt kérdés

Meg fogok bukni, de sajnos full hülye vagyok a programozáshoz (matekhoz is egyébként mert humán beállítottságú vagyok, de abból legalább megvan a 2-es).

Objektumorientált programozást kell c++ -ba megtanulni. Hogy tudnám elsajátítani, hogy a minimum menjen?

Vagy hogy tudnék puskázni?

2017. febr. 8. 09:05
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Egy normál középiskolában nem, vagy csak alig tanítanak programozást. Ha humán beállítotságú vagy, miért mentél olyan középiskolába, ahol emelt szinten tanítják az infót? Szerintem a kettes szintet önállóan is elérhetnéd eg könv segítségével, de a legjobb az lenne, ha egy magántanár foglalkozna veled.
2017. febr. 8. 09:19
 2/15 A kérdező kommentje:
Azért jöttem ide, mert közel van.
2017. febr. 8. 09:24
 3/15 A kérdező kommentje:
Azért mentem infós suliba, mert ez van közel, és gyenge átlaggal is be lehetett jutni (nekem meg az volt (és van most is)).
2017. febr. 8. 09:25
 4/15 anonim ***** válasza:

Bár nekünk tanítottak volna anno C++ objektum orientált programozást... De még infós szakon is csak plusz óra keretében volt programozás, az is Pascal.

Amúgy kétlem, hogy túl bonyolult dolgokat kérnének. Prog.hu-n kérj segítséget, mert gondolom az angol se nagyon megy.

Amúgy dióhéjban: az objektum orientált programozás lényege, hogy minden elem egy objektum, egy egység, aminek vannak adati és műveletei, amit a saját adataival végezhet, illetve természetesen két objektum beszélgethet egymással és hozhatnak létre új objektum példányokat.

2017. febr. 8. 09:53
 5/15 anonim ***** válasza:

Az a baj vele hogy amit középsuliba tanítanak, az nudli.

2 év után is még if, for meg while ciklusok, meg sima logikai dolgok vannak...

Ha ezt nem tudod elsajátítani 2 -es szintre az ott haladó tempóba, akkor esélytelen hogy valaha is kezdj vele valamit...

A 2 -est max úgy fogd elérni, ha valakinél magán órákat veszel.

Aki eltudja magyarázni, fel tudja fogatni veled, ezeket a nagyon-nagyon alap dolgokat.

2017. febr. 8. 10:15
 6/15 anonim ***** válasza:
60%

Én 4000/óra díjon oktatok most pont ugyan ez miatt 3 diákot heti 2~4 órába hétvégén, az egyik 4/5 -el zárta a félévet a tavai kegyelem 2 -es után.

Ahogy én látom, az a gond ezekkel a középiskolás infó oktatással, hogy a tanár nem tudja megértetni 30 fővel az alapokat se, ahhoz hogy egyesével elmagyarázza pedig nincs lehetőség.

2017. febr. 8. 10:19
 7/15 anonim ***** válasza:
56%
Ember, fogd magad es menj at mas iskolaba. Ha itt a kettes sem jon ossze, akkor ebbol nem fogsz soha megelni. Tehat folosleges ezt tanulnod.
2017. febr. 8. 11:53
 8/15 anonim ***** válasza:
#7: Ez is igaz, legalább érdekelné, és nem azért tanulná me ez volt közel.
2017. febr. 8. 12:41
 9/15 SimkoL ***** válasza:
Középiskola, C++, OOP, hát nem 'mezei' szintű iskola :)
2017. febr. 8. 13:01
 10/15 anonim ***** válasza:
100%

Hozzáállás kérdése. Én is buktam matekból, meg programozásból. Most meg programozóként dolgozom és geometriával, meg számítás optimalizálással foglalkozom.

Régebben ezeknek nem láttam értelmét. A tanáraim nem mondták meg, hogy ezeknek milyen haszna lesz, ha megtanulom. A környezetem is olyan volt, hogy bármi elkezdett érdekelni, azt egyből lehurrogták. Én is azt hittem magamról, hogy buta vagyok ezekhez. Egyszer az ember rákap az ízére, aztán rájön, hogy ezek mennyire izgalmas és érdekes témakörök. Onnantól meg szórakozásnak fogjha fel az ember. Ha eleget foglalkozol vele és nem kényszernek fogod fel, akkor menni fog. Belőled is lehet akármilyen zseni még az életed folyamán!

2017. febr. 8. 13:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!