Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Szeretnék programozásból...

Szeretnék programozásból élni, hogyan?

Figyelt kérdés

Felvidéki vagyok,jobban bezsélek Magyarul mint Slovákul!

de helyesebben Írok Slovakul mint magyarul,kicsit kellemetlen!

na de az lene a kérdésem, hogy melyik program nyelv ismeretét tanuljam meg először!,és melyik nyelv-el tudnék M.O-n el helyezkendi! melyik nyelv a leg keresetebb!Java,Python,C++.

Nem tudok sokat eről,szinte semit! jó lenne ha részletesen le Írnátok,köszönöm :)

2017. jan. 4. 21:34
 1/9 anonim ***** válasza:

c++ ba értsd meg az objektum orientált programozást sok példán és pattern en keresztül.

Olvass el egy Python könyvet, hogy lássál mást is, aztán java vagy .net minden mennyiségben.

2017. jan. 4. 21:43
 2/9 anonim válasza:

Nem tudom segítek-e, de kérik még ezeken kívül a C#-ot (és ha weblapokkal is szeretnél foglalkozni PHP, HTML, CSS)

-De hogy hol mit is kérnek az nagyon változó. Sok felsőoktatásban tudom, hogy tanulják a Java-t, de szerintem az alapok, a legelterjedtebb a C (tuti kell)!

Egyébként meg én még csak 16/f vagyok.

Lényeg: Tanulj és gyakorolj rohadt sokat!!! :D

2017. jan. 4. 21:47
 3/9 anonim ***** válasza:
13%
Dehogy, a C már baromi rég óta nem olyan elterjedt. A JAVA a legkeresettebb nyelv. Pythonnal itt magyarországon semmit nem érsz. Addicionális nyelv még másutt is, nem, hogy itt.
2017. jan. 4. 22:01
 4/9 nemma ***** válasza:

pen-dragon: Nem tudom, hogy te ezeket a dolgokat honnan szeded, de sajnos nagyon sok téves infot terjesztesz.

A C, al ALAP, és nem azért, mert az kell használni, hanem mert, hogy az én példámból induljak ki, először C-t tanultunk. Majd hobbi szinten C#, HTML be belekezdve azok sokkal egyszerűbben mentek, mert egy részét már úgy éreztem, hogy "tudom".

Szóval szerintem bárkinek megéri C-vel kezdenie, és arra már lehet építeni.

(Természtesen nem a "gépi nyelvekkel, mint például az Assembly, mert annak nem sok köze van hozzá.)

Hogy a kérdésre is válaszoljak, elég sok Beágyazott rendszeres álláshirdetés láttam manapság, szóval akár megéri arra hajlani.

2017. jan. 5. 01:53
 5/9 anonim ***** válasza:
0%

"Nem tudom, hogy te ezeket a dolgokat honnan szeded, de sajnos nagyon sok téves infot terjesztesz."

Pl. innen: [link]

Ahol is a JAVA: 17.856%

a C pedig: 8.726%-on áll. Ennyit a téves infóról.

Most akkor megtudhatnám a te adataid forrását?

Mert az gondolom nem játszik, hogy azért a C mert te azt tanultad, vagy azért, mert csak.

Az mindenesetre érdekes, hogy neked a HTML azért ment jól, mert előtte C-t tanultál. Én legalábbis baromi kevés analógiát látok, mivel a HTML nem programozási nyelv, de te tudod.

Ahogy az is furcsa, hogy az assembly-től eltanácsolod a kérdezőt, de ennek ellenére beágyazott rendszerek fejlesztésére hivatkozol.

És akkor még én vagyok az, szerinted, aki téves infókat terjeszt..

2017. jan. 5. 04:29
 6/9 anonim ***** válasza:
29%

én beágyazott rendszereket fejlesztek c++ ban 8 éve és még nem láttam assembly kódot.

Mellette meg ironPythonban fejlesztek, ennyit a válaszolókról

Ja, vidéki kisvárosban

2017. jan. 5. 07:50
 7/9 anonim ***** válasza:
0%

"én beágyazott rendszereket fejlesztek c++ ban 8 éve és még nem láttam assembly kódot."

Képzeld, én is.

Ha még nem láttál asm kódot, akkor olyan is lehetsz.

2017. jan. 5. 08:30
 8/9 anonim ***** válasza:

Angol hogy megy?

Alapozásnak ezeket ajánlom:

Python, Ruby, Lua, Java, C#.

Legfontosabb nyelvek:

Java, C++,C#, C.

Ha van elég türelmed, akkor kezdhetsz a C-vel, bár az nehezebb, de jobban látod, hogy mit csinálsz.

Az assembler nem fog kihalni. Még akkor sem, ha a C++ átveszi a C helyét.

2017. jan. 5. 18:37
 9/9 nemma ***** válasza:

pen-dragon:

Te hol olvastad azt, hogy én eltanácsolom az Assembly-től a kérdezőt, csak azt írtam, hogy semmi köze sincs a C-hez.

Ugyanez a helyzet azzal, hogy nem azt írtam, hogy mindenhol C-t használnak, hanem, hogy nagyon jó alap.

Szóval...szövegértés.

"Dehogy, a C már baromi rég óta nem olyan elterjedt. "

Saját magadat hazudtoltad meg vele, hogy amit linkeltél, ott a C második helyen van.

Nekem nem kellenek források, mert nem is állítottam semmit, csupán leírtam a véleményem, tapasztalataimat.

És még egy, "Majd hobbi szinten C#, HTML be belekezdve" itt nem írtam azt, hogy a HTML programozási nyelv, csak azt, hogy azt is próbálhatom.

Te egy Troll vagy? Vagy csak nem figyelsz oda, amit mások írnak?

2017. jan. 5. 22:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!