Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Megéri programozónak tanulni?

Megéri programozónak tanulni?

Figyelt kérdés

Szinte bárki aki elég motivált megtudja magát tanítani programozni, aki nem annak meg ott vannak az egyetemek, coding bootcampek és online tanfolyamok.

Az USA több európai ország mellet támogatja a programozás elterjesztését és tanítását. (Pl.: egyik ismerösöm ált. iskolás öccse már android appeket fejleszt).

Már most sok junior programozó van és a számuk folyamatosan nő, így egyre nehezebb lesz elhelyezkedni.

Csak azért tettem ki ezt a kérdést, mert egyetemi jelentkezés előtt állva újra átszeretném értékelni opcióimat.

2017. febr. 7. 18:52
 1/10 anonim ***** válasza:
49%
hát igen, a lufi nő nő nő aztán KIPUKKAN, de a legjobbaknak lesz állása... szal egyetemi végzettséggel jó programozóként nem kell aggódni szvsz
2017. febr. 7. 19:15
 2/10 anonim ***** válasza:
Szerintem egy programozónak mindig lesz állása. Amint látom még most is nagy hiány van belőlük és a legtöbb infós is vagy hardveres akar lenni, vagy rendszergazda. A programozás szerintem egy életérzés is, ezt sokan nem érzik át, ezért nem élik annyira bele magukat, előbb-utóbb kiesnek. Nem mindenki szereti a betűsorokat bújni, mert "annak mi értelme?" :)
2017. febr. 7. 19:21
 3/10 anonim ***** válasza:
92%

"Már most sok junior programozó van és a számuk folyamatosan nő, így egyre nehezebb lesz elhelyezkedni."

Nem lesz nehéz elhelyezkedni mert a számítástechnika még nagyon sok területen gyerekcipőben jár, ráadásul a már meghódított területeken nem lehet számolni későbbi visszaeséssel sem.

2017. febr. 7. 19:32
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

"aki nem annak meg ott vannak az egyetemek"

Azért abban megegyezhetünk, hogy ez elég durva kijelentés volt. Egyetem nem azért kell, hogy ott tanulj meg programozni, hanem azért, hogy olyan szemléletet adjon, amit egyébként magadtól nem szednél össze. Én is azt hittem, hogy tudok programozni, mégis annyi újat tudtak mutatni, hogy egyetem nélkül sokkal kevesebb lennék, mint ami most vagyok.

2017. febr. 7. 19:47
 5/10 anonim ***** válasza:
83%
Azon ne aggódj, hogy programozóként valaha is nehéz lesz elhelyezkedni. Egyelőre egyre több programozóra lesz szükség és ez még jó 20 évig biztosan így is marad.
2017. febr. 7. 19:48
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Figyelj, gépek mindig lesznek. Csak ha programozol, olyan programot adj ki a kezeid közül, hogy ne rettegj attól, hogy lefagy a lélegeztetőgéped miatta.
2017. febr. 8. 20:24
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Igen, meg lehet magadtól is tanulni viszonylag tűrhető szinten programozni, szerintem 10-ből 7 gyerek meg is próbál, és ezeknek a 99,99%-a abba is hagyja fél óra után.

Anélkül hogy valaki fogná az elején a kezedet a döntő többség lemorzsolódik. Aztán ha senki nem mutatja meg a széles körben elfogadott konvenciókat, meg új technológiákat, akkor meg az a kis réteg, aki nem morzsolódik le, az is egy gyerek szinten marad meg ami a munkaerőpiacon használhatatlan.

2017. febr. 9. 12:10
 8/10 SimkoL ***** válasza:
100%
Programozónak megéri tanulni, de csak akkor ha érted is. Ki kell választani egy nyelvet amit profi szinten ismersz, tudsz és akkor valamilyen szinten tiéd a világ.
2017. febr. 9. 12:46
 9/10 anonim ***** válasza:
Ilyen egyik szakmában sincs, hogy bárki meg tudja tanulni és bárki meg tudja csinálni. Mindenhova kell valami olyan dolog, ami nem minden emberben van meg. Én nem tudnék bolti pénztáros lenni, mert nem bírom a monoton munkát. És biztos vagyok benne, hogy sok bolti pénztáros képtelen lenne megtanulni programozni.
2017. máj. 17. 11:32
 10/10 anonim ***** válasza:
0%
Neked, kérdező, biztos, hog nem éri meg, mert akinek megéri, az soha nem jut el egy ilyen kérdésig.
2017. máj. 17. 11:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!