C++-ban írnék egy programot, de érdekes problémába ütköztem. (lent írom) Valaki tud segíteni benne?
Ez a kód :
#include <iostream>
#include <cstdlib>
using namespace std;
int osszeg(int a, int b) {
int result= a+b;
return (result);
}
int kulonbseg(int a, int b) {
int result= a-b;
return (result);
}
int szorzat(int a , int b ) {
int result = a*b ;
return (result);
}
int hanyados (int a , int b){
int result = a/b;
return (result);
}
int main (int a, int b, int c,char d,int x, int y,float arr []){
cout<<"Kerem adja meg milyen muveletet akar elvegezni a ket szammal."<<endl<<"Ha kivonast akar akkor usse be a '-'-jelet"<<endl;
cout<<"Ha osszeadast akar akkor usse be a '+'-jelet"<<endl<<"Ha szorzast akar akkor usse be a '*'-jelet"<<endl;
cout<<"Ha osztast akar akkor usse be a '/'-jelet"<<endl;
cin>>d;
while (!(d=='-' || d=='+' || d=='*' || d=='/')) {
cout<<"Kerem adja meg a jelet ami az on altal kivant muvelethez tartozik: "<<endl;
cin>>d;
}
cout<<"Kerem adja meg hany muveletet akar elvegezni: "<<endl;
cin>>y;
if (y==1) {
y++;
}
for (x=0; x<y;x++) {
cout<<"kerem adja meg a(z) "<<x+1<<". szamot: "<<endl;
cin>>arr[x];
}
if (d=='-') {
c=kulonbseg(a,b);
}
if (d=='+'){
c=osszeg(a,b);
}
if (d=='*') {
c=szorzat(a,b);
}
if (d=='/'){
c=hanyados(a,b);
}
cout<<c;
}
Mint láthatjátok egyáltalán nincs befejezve, mert eleinte egy olya programnak indult ami 2 számot tud összeadni kivonni stb (igen kezdő vagyok ) és igy próbáltam meg ezt növelni, szóval be sincs fejezve, de észrevettem egy olyan érdekes "hibát" , hogy ha futtatom ezt akkor amint megadom, hogy hány műveletet szeretnék elvégezni befagy, és leáll. Mi lehet ennek az oka?
Tessék:
Bevallom töredelmesen a többiek kedvéért, hogy nem ismerem egyáltalán a C++ nyelvet. És tudom, kihagytam bizonyos ellenőrzéseket is.
"int main (int a, int b, int c,char d,int x, int y,float arr [])"
Ezt nem tudom honnan vetted, ilyen nincs.
A main-nek csak bizonyos szabványos fajtái vannak, 2 féle (plusz néhány fordítófüggő).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!