Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » C#-ban szeretném objektumok...

C#-ban szeretném objektumok egyedeit fájlba menteni. Hogyan tegyem?

Figyelt kérdés

Sok helyen az XML Serializer-t írják, de nem akar működni.

Ezt próbáltam:

using System.IO;

using System.Xml;

using System.Xml.Serialization;

...

...

...

RPGLib.Weapon weapon = new RPGLib.Weapon("Weapon", 10, 10, 10);

XmlSerializer ser = new XmlSerializer(typeof(RPGLib.Weapon));

TextWriter writer = new StreamWriter("Test.xml", true)

ser.Serialize(writer, weapon);

writer.Close();

2017. jan. 22. 01:05
 1/7 anonim ***** válasza:
Lehet a nem akar működninél egy kicsit több infó kéne.
2017. jan. 22. 07:51
 2/7 A kérdező kommentje:
Pontosan milyen infó? Ugyanide tudok menteni szövegfájlt, szóval biztos nem a hellyel van gondja.
2017. jan. 22. 08:37
 3/7 A kérdező kommentje:

Az XML-es nem akar működni, de a bináris egyszerű változókkal igen.

A saját osztályommal így sem megy, de ha az azonos .cs-ben hozok létre osztályt azzal működik. Nem tudom, még mit kell csinálni, de én csak annyit tettem mindkét esetben, hogy az osztály fölé írtam a [Serializable].

2017. jan. 22. 09:53
 4/7 A kérdező kommentje:
Amikor az osztályból kiveszem az összes paramétert, üres osztállyal működik. amint berakok valamit, nem generálja le helyesen az xml-t.
2017. jan. 22. 10:24
 5/7 anonim ***** válasza:
Még mindig nem tudjuk mi a baj.
2017. jan. 22. 12:43
 6/7 anonim ***** válasza:

Ilyet én is csináltam régebben, nekem működött. Ha gép közelben leszek valamikor holnap, akkor bemásolom.

Mondjuk az mindenképp hasznos lenne, ha megmondanád milyen exception keletkezik és mi a belső üzenet! .NET függvények exception-jai elég részletesen el szokták magyarázni, hogy hol keletkezik a probléma és miért.

2017. jan. 22. 14:00
 7/7 A kérdező kommentje:
Semmilyen üzenetet nem küldött, de rájöttem mi a baj, leírom, ha valakinek hasznos lehet: Amit nem mutatott egyik tutorial sem az az, hogy az objektumben kell egy üres konstruktor is, utána jöhet a paraméteres konstruktor is, aztán tökéletesen működik.
2017. jan. 22. 17:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!