C++ nyelvbe vágtam bele picit. Vélemények? (többi lent)
sose semmilyen nyelvet nem tanultam ezelőtt, de nagyon érdekel a programozás.
C++ alapokat elkezdtem tanulgatni(változók,függvények, tömb,ciklusok,vector). És tetszik. De nem tudom, hogy megéri-e ezt tanulnom, vagy mást tanuljak?
Első kérdés:A jövőben mit tudnék vele kezdeni?
Második:milyen programok készültek ezzel?
Amúgy szoftverfejlesztés irányába szeretnék haladni a későbbiekben.
18/F
Jó irány, folytasd! Ha szoftverfejlesztést akarsz tanulni, ennél jobbat nem is tudnál választani.
A C++ szinte mindenhol ott van, de legfőképp asztali (értsd: Windows, Linux) programok moduljaihoz tudod használni, meg még sok más alkalmazás moduljához. Magasabb szintű nyelvek használatakor is az olyan programrészeket, amiknél fontos a teljesítmény, illik C++-ban készíteni. Úgyogy ez csak a hasznodra válhat.
Az oktatásban meg mindenhol a C++ az alap, ez a legfőbb érv a te esetedben.
Ha profira kiképzed magad C++-ból akkor a többi C típusú nyelvet (Java, C#) is könnyen meg fogod érteni. Szóval egyelőre elég ha ebben elmélyedsz.
"Milyen szinten érdemes belemenni ebbe a nyelvbe?"
Amennyire csak lehetséges! Itt nincs kárbaveszett idő. A programozói tudás manapság óriási érték!
A C++ nem épp a leginkább kezdőbarát nyelv, de ha már elkezdted ezt tolni, abba ne hagyd! :D
Hogy mit tudnál kezdeni vele? Nagyon sokat. A C++ bár nem a legnépszerűbb nyelv manapság (Ezen inkább a Java és a C# osztozkodik), de főleg a teljesítménykritikus fejlesztésekben stabil helye van. Hovatovább, a C++ gyakran van a modern programnyelvek atyjaként emlegetve, nem véletlenül, a legtöbb ma felkapott programozási nyelv, ide értve a C# és a Java nyelveket mind merített valamit a C++-ból, különös tekintettel a szintaxisára. Ahogy egy egyetemi oktatóm mondta vala, "Ha megtanulod a C++ nyelvet, utána a többi programozási nyelvhez már csak felejtened kell" :D Ha ez nem is teljesen igaz, de tény, hogy a C++ alapos ismerete rengeteg segítség a későbbi nyelvek megtanulásához.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!