Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogyan tudok programot írni...

647843587 kérdése:

Hogyan tudok programot írni weblap szerkesztéshez? (többi lent)

Figyelt kérdés
Sziasztok! csináltam egy weblapot share point designerbe és javascriptbe. Javascriptben a log in részét írtam meg. Ha a felhasználó jó felhasználónevet illetve jelszót ad meg akkor továbbítja az adott oldalra. Olyan kérdésem lenne, hogy pl. delphiben hogy tudok olyan alkalmazást írni, aminek segítségével tudom módosítani a weblap tartalmát, jelen esetben mindig hozzá akarok adni szövegeket egy oldalhoz és ennyi.

2017. jan. 8. 19:10
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
96%
Mire jó ez a gányolás?
2017. jan. 8. 19:13
 2/12 anonim ***** válasza:
81%

1. Javscriptben te NEM irtál logint, mert ahhoz szerver oldali program kell

2. Sharepoint designer az gányolás

3. Szerver oldali programot NEM Delphiben kell irni

4. Tanuld meg a HTML, CSS használatát, aztán valami szerver oldali technikát (PHP, ASP.NET, Ruby, stb)

2017. jan. 8. 20:00
 3/12 anonim ***** válasza:
0%

" Javscriptben te NEM irtál logint, mert ahhoz szerver oldali program kell"

Miért kellene már? Mert te azt mondod?

function passw(form) {

if (form.id.value=="user_one") {

if (form.pass.value=="user_one_pass") {

location="tovabb.html"

} else {

alert("Wrong Password")

}

} else { alert("User not exist")

}

}

"Szerver oldali programot NEM Delphiben kell irni"

Mert te azt mondod?

Abban írja, amiben akarja. Delphiben 100-szor biztonságosabb és 500-szor gyorsabb szerver oldali alkalmazást írhat, mint mondjuk php-ban, ha már egyszer win-servert futtat.

2017. jan. 9. 01:51
 4/12 anonim ***** válasza:

Kedves tollsárkány:

Hú, micsoda beléptető rendszer Javascriptben! És akkor valaki megnézi a kódot és közvetlenül behozza a "belső" oldalt. Kliens oldali Javascriptben NEM, ismétlem NEM lehet olyan bejelentkezést írni, ami minden usernek a saját oldalát hozza be és biztonságos is.

Aztán: természetesen lehetséges Delphiben szerveroldali programot írni, de alapvetően NEM arra való! Magassarkú cipőben is lehet kocogni, de nem arra való. Miért bíztatnál valakit arra, hogy olyan eszközt használjon, ami nem elterjedt és az adott célra a kutya se használja? Nyilván okkal, mivel egy ASP.NET, PHP vagy Ruby eszközkészlete sokkal inkább a webhez van igazítva, mint egy olyan általános fejlesztőkörnyezeté, mint a Delphi.

2017. jan. 9. 08:21
 5/12 anonim ***** válasza:

Te azt állítottad, hogy a kérdező nem írt login scriptet, mert nem lehet, ahhoz kell a server oldali script.

Hát látod, mégis lehet. A biztonság egy más dolog.

A Delphi pedig arra való, amire alkalmas.

Tekintve, hogy sokkal alkalmasabb bármely script nyelvnél server side CMS-re, így bátran ajánlható, ha már az illető mindenáron win szervert üzemeltet és mondjuk nem akar vagy nem tud tökölni a C-vel.

Az meg szintén a tájékozatlanságodat mutatja, amikor kijelented, hogy a kutya sem használ cgi, vagy CMS céljára delphit.

Hát rosszul tudod, mert használnak.

2017. jan. 9. 08:28
 6/12 anonim ***** válasza:

Ja, használják a Delphi-t CMS-re. Ezerből egy helyen. Nagyon elterjedt.

Az pedig amit te produkáltál javascriptben, nem login, csak bohóckodás. Olyan "login" védelmet én 18 éve írtam, mikor még alig volt lehetőség szerver oldalon futtatni bármit is.

2017. jan. 9. 09:29
 7/12 anonim ***** válasza:

"Ja, használják a Delphi-t CMS-re. Ezerből egy helyen."

Elég elterjedt, igen, főleg intranetes környezetben. Corba, webbroker, Indy, stb. ezeknek olvass utána.

"Az pedig amit te produkáltál javascriptben, nem login, csak bohóckodás. Olyan "login" védelmet én 18 éve írtam,"

Idézlek:

"Javscriptben te NEM irtál logint, mert ahhoz szerver oldali program kell"

Külön felhívnám szíves figyelmedet az általad nagy betűkkel írt szóra.

2017. jan. 9. 11:37
 8/12 A kérdező kommentje:

Én vagyok a kérdező :D

nah szóval ez a log in olyan hogy van egy felhasználónév meg egy jelszó, amit 1-1 változóban tároltam el. Lehet kritizálni, hogy ez így nem jó stb., de a célnak megfelel. :)

2017. jan. 9. 21:50
 9/12 anonim ***** válasza:
Nem felel meg.
2017. jan. 9. 22:06
 10/12 A kérdező kommentje:

De megfelel. Honnan tudod, hogy nekem mire kell?

Feltettem egy kérdést, mondtam, hogy erre a célra megfelel, most nem tudom mit kell kötekedni ahelyett, hogy normálist választ írnál? Ebben leled örömöd?

2017. jan. 9. 22:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!