Mit érdemes tanulni?
Biztos kérdezték de az informatika gyorsan változik :)
Mit érdemes tanulni hogy diploma vagy bármi papíros nélkül csak a tudásra alapozva el tudjak helyezkedni???????
Olyasmire gondolok: tanulj JAVA-t (az legyen a fő nyelv) mellé kis C#-ot, vagy fordítva, vagy tanulj webes dolgokat: html, css, php, js, abból is a php-ra feküdj rá.... ilyesmi tanácsokat várnék hozzáértő emberektől
angol van :)
18:
"És most jutottunk el arra a szintre, hogy kóder vagy."
Tudod te mit jelent a szakzargonban az, hogy valaki kóder? Diplomátlan, mezitlábas senki, aki a kulimunkát, a favágást elvégzi a fejlesztők helyett.
"Ahhoz, hogy fejlesztő legyél, nem elég kódolni, hanem tudni kell jól felépített kódot írni."
Te jóságos ég!!!
Ezt az ökröt meg kéne sütni.
Forró zsírban, lehetőleg.
Miért kellene garanciának lennie annak, hogy Mono alatt minden program ugyanúgy fusson? Az Oracle Java implementációja azért van ebben a szerencsés helyzetben, mert az Oracle szállította minden nagyobb operációs rendszerhez.
De nem csak az Oracle szállít Java futtatókörnyezetet, ugyanis van OpenJDK is a világon. Egyszer próbáltam a Java-ban írt NetBeans-t OpenJDK-ban futtatni, és mint kiderült, több funkciója (például az új projekt létrehozása) sem működött. Sajnos nem emlékszem pontosan, hogy a NetBeans 7.hanyas verziójával volt ez az issue, lehet, azóta már javították - ugyanakkor, amikor rákerestem a Google-ben a problémára annak idején, azt kaptam, hogy "OpenJDK alatt nem is fog menni". Szóval a Java mégsem annyira hordozható, mint amennyire azt hiszed.
Azt már említeni sem merem, hogy a Java-nak egy lehetséges futtatókörnyezete maga a Microsoft .NET Framework. Volt ugyanis Visual J# fordítója, amiben Java kódot írhattál .NET alá. Na, ha az eredetileg Java-ra targetelt kódot akartam volna .NET alatt futtatni, megint kiderült volna, hogy a Java nem platformfüggetlen.
Szóval aki azért isteníti a Java-t, mert egy futtatókörnyezetben jól működik a kódja több platformon... Nos, a C# is ilyen, ha a .NET Core-ra targetelsz.
"Tudod te mit jelent a szakzargonban az, hogy valaki kóder?"
Tudom. Mint te.
"Miért kellene garanciának lennie annak, hogy Mono alatt minden program ugyanúgy fusson? "
Nem ugyanúgy! Egyáltalán, FUSSON!
Van egy AVR32-es fejlesztőkörnyezetem, adsz nekem hozzá dot net kompatibilis környezetet?
Nem. Honnan adnál..
JAVA alkalmazást futtatok rajta? Bármikor!
"De nem csak az Oracle szállít Java futtatókörnyezetet"
De, csak az Oracle szállít JAVA futtatókörnyezetet. JAVA csak egy van.
"Szóval aki azért isteníti a Java-t, mert egy futtatókörnyezetben jól működik a kódja több platformon"
Erről szó nincs, csak hát, ez jelenti a platformfüggetlenséget. Na meg, JAVA processzorról remélem hallottál már? ARM Jazelle-ről remélem hallottál már?
"És NetDuino-ra írtál már Java kódot? :)"
Lazulj el, létezik java mikrokontroller.
"Szóval akkor elismered, hogy a C# platformfüggetlen."
Nincs mit elismernem. Az nem platformfüggetlenség, hogy több éves tökölés után bejelentik, hogy: jéé, vazzeg, elindult debianon, bár ubuntun még szipka az egész. És akkor még mindig x86-64 platformon (esetleg ARM) toporognak a fütyik, a többi platform meg mintha nem is létezne..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!