Mi van mostanában a számítástechnikában?
Én olyan 2008-2010 körül elvonultam az IT , számítástechnika világából, megmaradtam a pentium 4 szinten, az az igazság. Persze akarva akaratlanul, minimális infó ragad az emberre így is.
Most szeretnék újra ezzel foglalkozni, sőt továbbtanulni is mérnök infón, ezért szeretnék tájékozódni.
Kérdésem, hogy röviden, tömören mi változott azóta programnyelvileg, mik az új rendszerek? Mi várható a jövőben, azaz pl idén?
Hardvert nézve: hogy vannak most a legújabb gépek, én még a 2 magosnál lemaradtam. Az új hardverek még külön működnek vagy már teljesen egyben van minden integrálódva?
És minden egyéb érdekelne.
Köszi, kicsit elvonultam a világtól tudom... :)
"Ha az SSD-d tönkremegy, akkor kampó, egy beszart HDD-ről még le lehet menteni adatokat."
SSD-ről meg pláne, csak sokkal olcsóbban. Az SSD ma még drága és bizonytalan, de akár 1-2 év múlva ezek a hátrányai is megszűnhetnek. Előnye viszont van már ma is, csendes, alacsony fogyasztású és nincs benne mozgó alkatrész.
"Nem tudom, honnan szerzed az értesüléseidet, de az SSD-kről nehezebb, és bizonytalanabb folyamat az adatmentés"
Az SSD-kben flash IC-k vannak és egy vezérlő áramkör (egyszerűsítve).
Mondjam tovább?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!