Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Mi van mostanában a számításte...

Mi van mostanában a számítástechnikában?

Figyelt kérdés

Én olyan 2008-2010 körül elvonultam az IT , számítástechnika világából, megmaradtam a pentium 4 szinten, az az igazság. Persze akarva akaratlanul, minimális infó ragad az emberre így is.

Most szeretnék újra ezzel foglalkozni, sőt továbbtanulni is mérnök infón, ezért szeretnék tájékozódni.

Kérdésem, hogy röviden, tömören mi változott azóta programnyelvileg, mik az új rendszerek? Mi várható a jövőben, azaz pl idén?

Hardvert nézve: hogy vannak most a legújabb gépek, én még a 2 magosnál lemaradtam. Az új hardverek még külön működnek vagy már teljesen egyben van minden integrálódva?

És minden egyéb érdekelne.

Köszi, kicsit elvonultam a világtól tudom... :)

2017. jan. 4. 08:41
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
#5 Eljöhet az a pont, hogy az SSD ugyanakkora, vagy nagyobb tárhelyet biztosít olcsóbban, de azt soha nem fogja kinőni, hogy a HDD biztonságosabb adattárolásra. Ha az SSD-d tönkremegy, akkor kampó, egy beszart HDD-rőúl még le lehet menteni adatokat. Ha a célod az adatok biztonságos tárolása, akkor a HDD-nek jelenleg nincs vetélytársa. Bár ha figyelembe vesszük, hogy manapság a Big Data a menő, elosztott rendszerekkel, az adatok többszörös tárolásával, úgy ez a különbség hamar jelentőségét veszítheti a nagyvállalati szférában. De az még sok idő, lévén jelenleg néhány dollárért vásárolják a terás HDD-ket, szóval vállalati szinteken nem fog egyhamar eljönni az a kor, hogy megérje SSD-re átállni. Consumer oldalról talán.
2017. jan. 4. 22:49
 12/15 anonim ***** válasza:

"Ha az SSD-d tönkremegy, akkor kampó, egy beszart HDD-ről még le lehet menteni adatokat."

SSD-ről meg pláne, csak sokkal olcsóbban. Az SSD ma még drága és bizonytalan, de akár 1-2 év múlva ezek a hátrányai is megszűnhetnek. Előnye viszont van már ma is, csendes, alacsony fogyasztású és nincs benne mozgó alkatrész.

2017. jan. 5. 04:35
 13/15 anonim ***** válasza:
Nem tudom, honnan szerzed az értesüléseidet, de az SSD-kről nehezebb, és bizonytalanabb folyamat az adatmentés, és erősen kétlem, hogy olcsóbb lenne. HDD-k esetében ha tönkremegy valami, az általában az író/olvasófej, míg maga a lemez az esetek többségében sértetlen, így az adatmentés könnyű és elég sikeres szokott lenni. Az meg csak mellékesen megjegyzendő, hogy egy HDD esetében vannak látható jelei az elhasználódásnak, így időben lehet reagálni rá. Az SSD ellenben egyik pillanatról a másikra képes bemondani az unalmast bármilyen előzetes jel nélkül.
2017. jan. 5. 06:45
 14/15 anonim ***** válasza:

"Nem tudom, honnan szerzed az értesüléseidet, de az SSD-kről nehezebb, és bizonytalanabb folyamat az adatmentés"

Az SSD-kben flash IC-k vannak és egy vezérlő áramkör (egyszerűsítve).

Mondjam tovább?

2017. jan. 5. 08:00
 15/15 anonim ***** válasza:
Igen, mondjad. Ez önmagában nem igazol semmit.
2017. jan. 5. 08:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!