Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogyan tudnák megtanulni...

Hogyan tudnák megtanulni mindent c#-ban?

Figyelt kérdés
Most visual basicben programozunk és megtetszet. Honan tudnám megtanulni a c# nyelvben lévő összes kodot és, hogy azokat hogy használjuk? Van ilyen oldal vagy könyv amiben ezeket leírják? És mindent. Megszeretném tanulni az egész nyelvet.

2016. dec. 15. 22:31
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
De még mindig jobb, mintha saját WoW-ot akarna csinálni...
2016. dec. 15. 23:51
 12/25 A kérdező kommentje:
Látom néhányan kevertek dolgokat, hogy ez meg az van velem na ezt most elmondom. 17 éves vagyok 10-edikbe járok informatikára 7-8-adikban teljes felmentés angolból, de én nem kértem a nyelvtani része nem ment, de a szódolgozatok miatt 4-es lettem belöle. És anyám angol tanárt akarna szerezni nekem, szóval ne hidd, hogy olyan vagyok, hogy nem érdekel semmi és anyámék tartanak majd el van olyan osztálytársam, de számomra érthetetlen. És a szüleim se olyanok, mint amiknek írtad. És az is a baj, hogy nekünk általánosban az angoltanárunk, hát nem fogott angolból oylan erösen, merthogy 10 szót tanuljunk meg 5-öt kérdez ahány jó annyi kisjegy és 3 egy nagyjegy. Középbe amikor felkerültem akkor értettem meg, hogy milyen egy igazi angol óra az órán a tanár soakt beszél angolul ami általánosban nem volt. És többet tanultam eddig középben, mint 5 év alatt általánosban angolból. És a mindent tudni akarok jelző az arra utal, hogy minden ami benne van a nyelvben minden kod-ot operátorok leírását keresem, ahol minden le van írva tehát az összes/minden ami benne van a nyelvben. De most nem is az én életem a téma.
2016. dec. 16. 00:09
 13/25 A kérdező kommentje:
De a felmentések terén nem tudom mennyire értesz hozzá, de ezt a nevelési tanácsadó csinálja akik értenek, hozzá, hogy kinek van gondja a helyesírással vagy hasonlóval. És a szüleim se akarták, hogy legyen felmentésem.
2016. dec. 16. 00:10
 14/25 anonim ***** válasza:

Te ezt keresed:

[link]

2016. dec. 16. 00:16
 15/25 A kérdező kommentje:
Ilyesmit. Köszi
2016. dec. 16. 00:25
 16/25 Hominida ***** válasza:

#5: "a rollerezes a teherauto-vezeteshez"

:-D Ha arra kérnélek, hogy ezt legalább megközelítőleg próbáld illusztrálni valamivel, lenne ötleted?

A kérdezőnek: az angol nyelvből való felmentés kétségtelenül furcsa dolog, de hallottam már olyat is, hogy valakit magyar irodalomból mentettek fel. De ha dolgozatot írnod nem is kell angolból, megtanulni még lehet. Ez azért is lenne hasznos, mert, ahogy valaki már írta is, a súgók, a segédanyagok, a trükköket és lehetőségeket mutató irodalom nagy része angol nyelvű.

Egyébként pedig egy olyan programnyelv használatához, mint ez, rengeteg utasításszót és paraméterezési szabályt kell fejben tartani. Valamint ahogy a kérdésedben még megengedhetőnek vehetjük a helyesírási hibákat, egy programnyelvben egyetlen betűnyi eltérés is súlyos, rosszabb esetben misztikus hibákat okozhat, ami ellen semmiféle fejlesztőprogram sem véd.

De ez nem ok, hogy ne próbálj programozni, csak magyarázatot próbáltam adni mások értetlenkedésére. Viszont a "minden" úgy indul, hogy tanulj meg kis programokat írni. Aztán veheted hozzá a többit. "Összes kód" egyébként nem létezik, mert a programnyelv nem zárt, tetszés szerinti újabb függvénnyel bővíthető, amit a mindenféle helyekről letölthető kiegészítő könyvtárfájlok tartalmaznak.

A fejlesztőrendszer súgója egyébként (offline vagy online) az adott implementáció "összes" kódszavát kitárgyalja, kóstolj bele.

2016. dec. 16. 01:00
 17/25 A kérdező kommentje:
Köszi. És ne érts félre már azt se kérem, hogy nézzenek meg, mert tanulni akarom az angolt. És tudom a helyesírás nem az erőségem, de programozásnál figyelek rá ott átlátom
2016. dec. 16. 05:35
 18/25 anonim ***** válasza:
Igazából az a nagy büdös helyzet, hogy angol nélkül soha a büdös életben nem leszel komolyan vehető programozó.
2016. dec. 16. 08:24
 19/25 SimkoL ***** válasza:

'...tehát az összes/minden ami benne van a nyelvben.'

Példaként: A Delphi 7 2002-ben jelent meg, a cég által hozzá kiadott 'Fejlesztői kézikönyv' ~ 1000 oldal volt + 300 a komponens fejlesztésről szóló, ja és angolul, nem is találni magyar fordítást. Azóta eltelt 14 év. Szerinted a legújabb verzió hány eljárást, függvényt ismer mivel a Linuxon kivül mindenre fordít egy kódból ?

A C#-nak is igen a hóna alá nyúltak, lassan tényleg már csak az itthoni keverő tárcsás mosógépre nem lehet vele programot írni. Szerinted ki lenne képes összefoglalni mindent. Nem beszélve a kapcsolódó dolgokról.

El kell indulni egy vonalon és az ahhoz szükséges részeket kell átnézni, megtanulni. A programozásban minden programozónak megvan a saját szakterülete, nincs olyan, hogy mindenhez (profin) ért. A mai világban talán az adatbázis kezelés az ami mindenhol megjelenik vagy így vagy úgy, értsd rekord tipusú file vagy komolyabb adatbázis, de ezek után már nagyon széttagolódik. Semmit nem ér a lexikális tudásod ha nem tudod, érted, hogy a többféle lehetőség közül melyiket kell vagy jobb vagy célszerűbb használni.

2016. dec. 16. 10:04
 20/25 anonim ***** válasza:

"És mindent. Megszeretném tanulni az egész nyelvet."

Teljesen felesleges erőfeszítés. Egyrészt lehetetlen, másrészt semmi értelme. Reális célokat tűzz ki különben nem jutsz sehova.

2016. dec. 16. 11:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!