Szeretnék megtanulni programozni. Alap szinttel kezdeni mindent a legelejétől. Olyan nyelvel szeretnék kezdeni amit hamar ki tudok sajátítani?
Informatika osztályba szeretnék menni jövötől. Nem akarok ugy oda menni, hogy semmit se konyitok a programozáshoz.
C vagy C++-ot érdemesebb tanulni? Mert ugy tudom, hogy eszt a ketöt tanítsák. Vagy esetleg kezdésnek legyen valami más nyelv?
Feltételezem középiskolára gondolsz. Oda nem kell tudni semmit a programozásról, mert majd ott meg fogják tanítani. Jó eséllyel Turbo Pascalt.
Hobbi szinten amúgy C++t javaslom, de a sulidban szinte kizárt, hogy ez legyen.
Én sulimban is cplusplus-t tanítottak, szerintem neked is tuti azt fognak, ami elég nagy hiba olyan értelemben, hogy szerintem Pascal alapozás mindenképp kell.
A pascalhoz neten elég sok oktató anyagot találsz, beütöd a google-ba és dől a nyakadba.
Plusz annyira nem is nehz az alap.
Letöltesz egy fordítót, pl devPascal-t és nyomatod.
A C++ jobban tanulható, ha csak egy nyelvet szeretnél addig tanulni. Ha elfelejted belőle az objektumorientáltságot, akkor (majdnem) C-t kapsz.
A Pascal egyszerű, ha azt tanítanak, akkor gyorsan meg tudod tanulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!