Milyen program segítségével birok Phyton nyelvvel programozni?
Itt is mondtátok hogy jó kezdés a python, letöltöttem egy verziót, de viszont nem tudom elindítani, nincs semmi .exe kiterjesztésű file, vagy hogy hogy nyissam meg a programot?
erről az oldalról töltöttem le, nézzétek el nekem a tudatlanságomat, régebben a c++ nyelvet tanulmányoztam a CodeBlocks nevű programban, de most ez érdekelne. kösz a válaszokat
Ez egy Linuxos verzió, persze, hogy nincs benne .exe. (amúgyis elavult) Töltsd le innét:
Én amúgy Notepad++-ban kódoltam Python-t, kissé fapados, de jó megoldás.
Nem fapados, tökéletes megoldás.
Innen kéne letölteni az interpretert: [link]
Feltenni, majd mehet a kódolás bármilyen kódszerkesztőben.
A programozást nem lehet és nem is szabad videókból tanulni, hanem könyvekből vagy más írásos dokumentációból, és a csomagban kapott/telepített példaprogramok kipróbálásával.
... de azért van itt: [link]
Én ezt a szövegszerkesztőt ajánlom, gyakorlatilag mindent tud, ami az ember legbizarrabb álmaiban előfordulhat, nem azzal kell pcsölni, hogy hol maradt ki a vessző, vagy hol írt el valamit, hanem csak és kizárólag a kódolással.
Ez meg egy nagyon jó könyv, érthető, és még magyar is.
(letöltéshez a könyvre kell kattintani)
Van a saját környezete, az IDLE, ami programozáshoz és futtatáshoz is jó. De sajnos nem számozza a sorokat. Nekem egy Notepad++ és egy DOS-ablak jött be a legjobban, meg az alt tab.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!