Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » C++ vagy Java kezdőnek?

C++ vagy Java kezdőnek?

Figyelt kérdés
A C++-ra gondoltam, de nem nagyon látok olyan állásokat amire junior C++ fejlesztőket keresnek...
2016. nov. 26. 04:44
 1/8 anonim ***** válasza:
C++. A Java fogalmai kissé bonyolultak lehetnek egy kezdőnek szerintem... aztán persze ez később változik.
2016. nov. 26. 11:25
 2/8 anonim ***** válasza:
22%

Az alapokat bármely nyelvben el lehet sajátítani, teljesen nyelvfüggetlenül. Először ismerkedj meg a programozói gondolkodásmóddal úgy elméletben, és utána válassz nyelvet, hogyha úgy gondolod, ez neked való.

A kettő közül talán a C++, azonban úgy szívem szerint inkább egy harmadikat ajánlanék, a Pythont. Gyorsabban lehet vele elkezdeni programozni, nagyobb sikerélményt ad (a legtöbb embernek), és az elején viszonylag egyszerű, azonban később komoly projekteket is lehet benne írni. A tapasztalat azt mutatja, hogy a legtöbb ember, aki ehhez hasonló kérdést ír ki, jellemzően vagy minden érdeklődését elveszíti max. néhány hónap után, vagy hobbiprogramozó marad (ez persze nem azt jelenti, hogy ez rád is vonatkozik, de felteszem érthető, hogy leírom, mi történik az esetek 90%-ában), ilyen célokra pedig a Python alkalmasabb, mivel hamarabb össze lehet benne dobni egy scriptet arra, hogy valami kis feladatot automatizáljon.

Ha mindenképpen a kettő közül akarsz választani, akkor bizony elég sok irányból meg kell nézni a dolgokat, mert bár az alapvető szintaxisuk hasonló, igazából nagyon különböző nyelvek. Én a C++-t ajánlom, de ez sokkal közelebb áll a személyes preferenciához, mint az észérvekkel alátámasztott véleményhez és ajánláshoz.

2016. nov. 26. 12:10
 3/8 A kérdező kommentje:
4 évet használtam a pascalt iskolában. Talán nem vagyok annyira csapnivaló. Vittek versenyekre is bár egyiket sem tudtam megnyerni.
2016. nov. 26. 16:43
 4/8 anonim ***** válasza:

Egy egyetemi ismerősöm, aki utálja a Java-t elkezdett Java-t tanulni. Miért? Mert noha utálja a nyelvet, belátja, hogy szinte megkerülhetetlen, ha elmész programozni, valamilyen formában szembekerülsz vele előbb-utóbb.

Amúgy kezdőnyelvnek egyiket sem igazán javasolnám. A C++ tapasztalatból mondom, hogy gyorsan kinyírja a motivációdat, ha kezdőnyelvnek akarod használni. (Mindezzel szemben nekem az egyik kedvenc nyelvem)

A Java pedig elég szigorúan veszi az objektum orientáltságot, ami kezdőként csak plusz nyűg.

A Python egy fokkal jobb, könnyen ad sikerélményt, és a legtöbb nyelvvel ellentétben az indentálást szintaxiselemként használja, így rád erőlteti a megfelelő kódformázást. Viszont a statikus típusozás hiánya szerintem olyan hiányossága, ami a kezdetek kezdetén igen fontos lenne. Szóval azt hiszem kezdőnyelvnek a Pascal még mindig az egyik legjobb.

2016. nov. 26. 16:51
 5/8 anonim ***** válasza:
Pascal után ajánlom a Delphit, majd bármit, amit akarsz, akár a C++ is.
2016. nov. 26. 18:57
 6/8 anonim ***** válasza:

Ha szigorúan a megadott két lehetőség közül kell egyre rábökni, akkor a Java jobb választás. Jóval egyszerűbb nyelv, az alapjai gyorsan tanulhatók (a runtime már kevésbé), és a memóriakezelés utálatos terhét is többé-kevésbé leveszi az ember válláról (igaz, erre C++-ban is létezik megoldás). Elhelyezkedni is könnyebb vele, ha ez a célod, és persze Androidra is fejleszthetsz vele, csak a keretrendszer változik.

Ugyanakkor szerintem azzal jársz a legjobban, ha maradsz a már nagyjából ismerős Pascal-/Delphi-vonalon. Otthonosabb lesz, és mindkettő (tudom, tudom, a Delphi nem nyelv, hanem pascalos RAD-környezet) OO-kompatibilis. Később, ha ezzel már meg tudsz írni komplexebb alkalmazásokat elfogadhatóan, objektumorientáltan, akkor hasraütésből átnyergelhetsz bármire. Szvsz ez volna a legbölcsebb választás.

[link]

2016. nov. 26. 19:10
 7/8 anonim ***** válasza:
0%

ha tényleg kezdő vagy javascript és aztán kezd bele

sololearn-nak mind2őre van tanfolyama ami érthető, de GUI nincs benne.

Amúgy nem kell megilyedni a javától sztm teljesen érthető

2016. nov. 27. 10:16
 8/8 anonim ***** válasza:
Na hát a javascript az utolsó, amit kezdő nyelvnek javasolnék, mégazkéne...
2016. nov. 27. 13:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!