Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Lazarus/FPC UNICODE support?

Lazarus/FPC UNICODE support?

Figyelt kérdés
Egy free projecthez kellene abszolút gyanú felett álló fejlesztőeszköz (adatfeldolgozás, statisztika, riportkészítés). A választásom a LAzarusra/FPC esett, de nem tudom, hogy unicode-ot támogat-e az FPC. Erre kérnmék választ attól, aki ebben otthon van. Köszönöm.

#Pascal #Lazarus #Delphi #preepascal #string manipulation.
2016. nov. 13. 12:43
 1/5 ejbenjaro ***** válasza:
Google nem a barátod? Szerintem mind a free pascal, mind a lazarus wikiben le van írva, amit keresel.
2016. nov. 13. 13:12
 2/5 anonim ***** válasza:
Én meg még mindig azon gondolkodom, hogy mit akarhat az jelenteni, hogy "abszolút gyanú felett álló fejlesztőeszköz"...
2016. nov. 13. 13:23
 3/5 A kérdező kommentje:

#1: De, nyilván a google első találatai között lesz hogy a freepascal éppen aktuális verziója támogaja-e az unikódot vagy sem. A kérdéssel képben levők válaszára várnék. Sorry ..

#2: Olyan fejlesztőeszköz, amelynél a felhasználóban fel sem merül annak gondolata, hogy magát a mellékelni, publikálni kivánt alkalmazást lopott szoftverrel fejlesztettem volna.

2016. nov. 13. 13:35
 4/5 anonim ***** válasza:

A felhasználó nem ért ehhez, konkrétan lesz@rja, hogy te miben fejlesztetted.

Ha ismered a Delphit, márpedig gondolom igen, akkor használhatod a Delphi Starter verzióját, most ingyenesen le lehet tölteni és 1000$ bevételig használhatod. Ha ingyenes a projekt, akkor nyugodtan használhatod ezt is.

A FPC támogatja az Unicode-ot, minden valamire való nyelv támogatja, elvégre 2016 van.

2016. nov. 13. 13:48
 5/5 A kérdező kommentje:

#4: A felhasználók között akadhat (akad is) olyan aki képben van, számítógépes nyelvészetről lévén szó. Delphi-m van, jogtiszta, vásárolt, de egyrészt korai verziók, "natív" unicode támogatás nélkül, másrészt, ismétlem, elejét szeretném venni még a gyanúnak is (nagy project, sok munka van (és lesz még) benne, akadhat olyan, aki megpróbál majd belekötni így, vagy úgy).

Egyébként köszönöm az infót, ment a zöld pacsi.

2016. nov. 13. 14:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!