Hogyan számolnak millió hosszúságú számokkal ha a szám típusú változóknak (legalábbis amiket én ismerek) sokkal kisebbek a korlátai?
Figyelt kérdés
Pl a PÍ-t kiszámolták valami 5 millió tizedesjegyig azt mégis hogyan?2016. nov. 11. 15:20
11/14 anonim válasza:
BIG INT, bár a kérdezőn ez sem sokat segít, ha azt hiszi, hogy a 32 bites szóhosszúságú procin csak 32 biten ábrázolható számokkal lehet számolni, 8 bites gépeken meg csak 8 bit. Édes anyám..
12/14 A kérdező kommentje:
bennem fel sem merültek efféle kétségek nem tudom honnan vetted ezt LoL
2016. nov. 11. 19:52
13/14 Hominida válasza:
Én onnan, hogy "104427", mindig eltévesztem. Öregszem már.
14/14 anonim válasza:
én annakidején stringel (szöveg) csináltam hasonlót. akkor annak 40 számjegy volt a korláta, most már sokkal több.
a táblán levezett megoldásokat csináltattam meg géppel. táblán pedig nincsen korlát ha a falat is használjuk.
biztos ismered a történetet amikor a gyereknek kiadták, rajzoljon a táblán egy számegyenest s jelölje be rajta a végtelent. az meg húzta az egyenest, mikor végetért a tábla a falon huzta tovább, mikor ajtóhoz ért kiment s a folyoson huzta tovább, mikor körbeent belül az épületen visszament a termbe a mások olalán az ajtónak, körbe ment a termen is, visszaért a táblához, azon huzta tovább, majd megállt a 0 előtt, tett egy jelölést a számegyenesén s közölte a tanárnak: Itt a végtelen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!