Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Mennyire lehet a symbian...

Mennyire lehet a symbian alapú hardverekre C++ nyelvben szoftvert programozni?

Figyelt kérdés

Amit biztosan tudok hogy a symbian S60 az c nyelvben íródott. Hardvert építenék és saját programot írnék hozzá de nem tudok alkatrészeket gyártani ezért meglévőt bontanék. Ami 100% hogy C++ nyelvben kezdek el tanulni programozni de hogy mire használhatom fel arra is gondolnom kell! Telefonokat nagyon szeretem ezért kerestem ki mire kompatibilis a C++ Ami kimondottan érdekel hogy egy Symbian 9-es operációs rendszerrel rendelkező hardverre is tudok programot írni vagy a processzorát átálítani másra?

Mert oké hogy az INTEL processzorokra felrakhatok linuxot vagy windows-t

De kiskoromba megtanultam hogy COprocessor nélküli gép nem viszi a win95-öt. Tehát win10-et nem rakhatok 3310 telefonomra mégha 100 processzort sorban kötnék sem mert nem arra a szoftver állományra írták azt az adott nyelvet. Fontos lenne megtudnom hogy a symbian 6 és 9 ugyan az az alapokon nyugszik e! Köszönöm előre is.

2016. nov. 9. 10:15
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Mi az hogy! Nagyon is!

Amúgy, elég sok dolgot tudsz,

rosszul.

2016. nov. 9. 10:45
 2/11 anonim ***** válasza:

- All Qt 1.2.1 SDKs (Linux x64 and x32, Mac and Windows)

- s60v3, s60v5, N97, S^3 and Belle SDKs

- Offline Developer Libraries of s60v5, S^3, S^3 PDK and Belle

- GCCE 4.6.3 + docs

- RVCT 4.0 icnl. SP3

- Carbide C++ (3.4 and 2.7)

- NokiaWebTools 1.2.0

- Carbide UI 4.3 and a couple of plugins

- eBooks about Symbian, Qt, C++ and Assembler

2016. nov. 9. 10:49
 3/11 anonim ***** válasza:
84%

A Symbian 6 (2000 környéke) és a Symbian 9 (2004-2010) is C++-ban íródott, nem C-ben. Az S80 is C++ volt.

Persze attól még hogy C++, nem ugyanúgy kell programozni, mint pl Windows alatt. Symbinan alatt TDes, TDesC, TPtr, HBufC, ilyesmiket volt szokás használni stringekhez. És a hibakezelése is "furcsa", cleanup stack, leave-ek. A függvény nevekben jelöljük, hogy egy adott metodus leave-elhet-e, ilyesmi.

A 3310-et nem értem hogy jön ide, az nem smartphone.

2016. nov. 9. 10:53
 4/11 A kérdező kommentje:

"A Symbian 6 (2000 környéke) és a Symbian 9 (2004-2010) is C++-ban íródott"

Ha ez igaz megkaptam a kérdésemre a választ.

A c & C++ én keverem félre olvastam valamit és azt hittem becézése a C++-nak a C

Most kezdtem pár órája a dolgot és ingen nagy dolgokat akarok megtanulni.

Úgy gondoltam hogy symbian telefonokat bontok és építek robotokká. Ez hüleségnek hangzik onnan nézve de én szeretem bebizonyítani a lehetetlent.

2016. nov. 9. 14:12
 5/11 anonim ***** válasza:
inkább valami arduinót vagy gyümölcs π-t vegyél ha robotot akarsz csinálni
2016. nov. 9. 20:35
 6/11 anonim ***** válasza:
Egyeseknek hihetetlen mennyiségű ideje van hülyeségekre.
2016. nov. 9. 20:37
 7/11 anonim ***** válasza:
Nem a hw symbian alapú, te!
2016. nov. 9. 20:42
 8/11 anonim ***** válasza:
te mire és hogyan rakod rá a symbiant?
2016. nov. 9. 20:48
 9/11 A kérdező kommentje:
#8 újra építem a sympbian alapú telefont. A symbian nem C++-al íródott ahogy mondjátok de a processzorát lehet C++-al programozni. Illetve ezt az állítást nem tudom csak olvastam a wikipédián, nem vagyok róla meggyőződve ezért kerestem olyant aki bizonyos benne. De ha tudtok mondani olyan hardvert ami C++ kompatibilis mint az INTEL processzorok és telefon azt megköszönöm. Mert nokia 9500 telefonomban intel processzor van és symbian 9 rendszere van. Innen gondoltam azt is hogy nem lehetetlen újra kalibrálni az alaplapokat kisebb célszámítógépeknek. Orange pi van és be is lesz építve de összeteteb vezérlést szeretnék nagyobb memóriát...stb
2016. nov. 10. 12:30
 10/11 anonim ***** válasza:

A Symbian nem "C++-al" íródott, hanem C++-ban. Akárki akármit is mond, ez így van. Nekem megvoltak a régi verziók forráskódjai, később (2011 köröl) pedig nyilt forráskódúvá is tették.

Persze ez az egész számodra irreleváns, hiszen - ha jól értem - te nem is Symabian C++-ban akarsz programozni, hanem csak simán azokra a procira akarsz C++-ban programot írni, úgy hogy nincs is OS-ed. Sok siket hozzá, majd szólj, ha bármire jutottál.

Egyébként érdekes 9500-ad van, mert a gyári Nokia 9500-ban ARM proci van, és Symbian 7. De ez egyébként ugyanaz a Symbian, mint ami az S60-as telefonokon van (volt, mert egy jópár éve már kihaltak...), csak a UI más, S80.

Szóval rohadtul zagyvaságokat beszélsz.

2016. nov. 10. 18:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!