Mennyire lehet a symbian alapú hardverekre C++ nyelvben szoftvert programozni?
Amit biztosan tudok hogy a symbian S60 az c nyelvben íródott. Hardvert építenék és saját programot írnék hozzá de nem tudok alkatrészeket gyártani ezért meglévőt bontanék. Ami 100% hogy C++ nyelvben kezdek el tanulni programozni de hogy mire használhatom fel arra is gondolnom kell! Telefonokat nagyon szeretem ezért kerestem ki mire kompatibilis a C++ Ami kimondottan érdekel hogy egy Symbian 9-es operációs rendszerrel rendelkező hardverre is tudok programot írni vagy a processzorát átálítani másra?
Mert oké hogy az INTEL processzorokra felrakhatok linuxot vagy windows-t
De kiskoromba megtanultam hogy COprocessor nélküli gép nem viszi a win95-öt. Tehát win10-et nem rakhatok 3310 telefonomra mégha 100 processzort sorban kötnék sem mert nem arra a szoftver állományra írták azt az adott nyelvet. Fontos lenne megtudnom hogy a symbian 6 és 9 ugyan az az alapokon nyugszik e! Köszönöm előre is.
Mi az hogy! Nagyon is!
Amúgy, elég sok dolgot tudsz,
rosszul.
- All Qt 1.2.1 SDKs (Linux x64 and x32, Mac and Windows)
- s60v3, s60v5, N97, S^3 and Belle SDKs
- Offline Developer Libraries of s60v5, S^3, S^3 PDK and Belle
- GCCE 4.6.3 + docs
- RVCT 4.0 icnl. SP3
- Carbide C++ (3.4 and 2.7)
- NokiaWebTools 1.2.0
- Carbide UI 4.3 and a couple of plugins
- eBooks about Symbian, Qt, C++ and Assembler
A Symbian 6 (2000 környéke) és a Symbian 9 (2004-2010) is C++-ban íródott, nem C-ben. Az S80 is C++ volt.
Persze attól még hogy C++, nem ugyanúgy kell programozni, mint pl Windows alatt. Symbinan alatt TDes, TDesC, TPtr, HBufC, ilyesmiket volt szokás használni stringekhez. És a hibakezelése is "furcsa", cleanup stack, leave-ek. A függvény nevekben jelöljük, hogy egy adott metodus leave-elhet-e, ilyesmi.
A 3310-et nem értem hogy jön ide, az nem smartphone.
"A Symbian 6 (2000 környéke) és a Symbian 9 (2004-2010) is C++-ban íródott"
Ha ez igaz megkaptam a kérdésemre a választ.
A c & C++ én keverem félre olvastam valamit és azt hittem becézése a C++-nak a C
Most kezdtem pár órája a dolgot és ingen nagy dolgokat akarok megtanulni.
Úgy gondoltam hogy symbian telefonokat bontok és építek robotokká. Ez hüleségnek hangzik onnan nézve de én szeretem bebizonyítani a lehetetlent.
A Symbian nem "C++-al" íródott, hanem C++-ban. Akárki akármit is mond, ez így van. Nekem megvoltak a régi verziók forráskódjai, később (2011 köröl) pedig nyilt forráskódúvá is tették.
Persze ez az egész számodra irreleváns, hiszen - ha jól értem - te nem is Symabian C++-ban akarsz programozni, hanem csak simán azokra a procira akarsz C++-ban programot írni, úgy hogy nincs is OS-ed. Sok siket hozzá, majd szólj, ha bármire jutottál.
Egyébként érdekes 9500-ad van, mert a gyári Nokia 9500-ban ARM proci van, és Symbian 7. De ez egyébként ugyanaz a Symbian, mint ami az S60-as telefonokon van (volt, mert egy jópár éve már kihaltak...), csak a UI más, S80.
Szóval rohadtul zagyvaságokat beszélsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!