Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Ha nem tudok programozni és...

Ha nem tudok programozni és elvégzek egy alap egyetmet akkor utána mennyit keresek?

Figyelt kérdés
Pl elte ik vag ilyesmi

2016. okt. 6. 13:36
1 2 3 4 5
 21/43 A kérdező kommentje:
Ugye hogy megy ez nekem. Akkor most visszatérhetünk az eredeti kérdésre?
2016. okt. 6. 23:49
 22/43 anonim ***** válasza:
70%

Akkor ez valahogy így fog kinézni, feltéve, hogy a gondolt szám a 23.

C:\>gondoltamegyszamot.exe

Gondoltam egy számot, találd ki!

A tipped: 50

Nagyobb

A tipped: 25

Nagyobb

A tipped: 15

Kisebb

A tipped: 20

Kisebb

A tipped: 23

Nyertél

A tipped: 100

Nagyobb

A tipped: 1

Kisebb

A tipped: 50

Nagyobb

A tipped: 23

Nyertél

A tipped: 12

Kisebb

C:\>

Amit észrevehetsz:

1) Nem írtad, hogy közöljük a felhasználóval, ha elfogy a tippelési lehetősége.

2) Nem egyértelmű, hogy mit jelent a "Nagyobb" és mit a "Kisebb" a felhasználó számára. A gondolt szám a nagyobb, vagy amit én beírtam? A programod az utóbbit csinálja.

3) Nem mondtad, hogy ha eltalálta a felhasználó a számot, akkor lépjen is ki a program.

2016. okt. 6. 23:55
 23/43 anonim ***** válasza:
92%

Ez is érdekes:

asd@a: ~$ gondoltamegyszamot

Gondoltam egy számot, találd ki!

A tipped: Sanyi

Segmentation fault (core dumped)

2016. okt. 7. 00:02
 24/43 A kérdező kommentje:
Javított verzió: Először veszek egy véletlen számot. Aztán csinálom a következőt, amíg az nem igaz hogy már tízszer csináltam. Bekérek egy számot. Ha nagyobb mint amire gondoltam, akkor kiírom hogy nagyobb a tied. Ha kisebb akkor kiírom hogy kisebb az enyém. Ha egyelő, akkor kiírom hogy nyerés és megáll a program. Már az ismétlésen kívül kiírom hogy vesztettél (de csak ha nem írtam már ki hogy nyertél).
2016. okt. 7. 00:17
 25/43 anonim ***** válasza:
100%
Nem értem én ezt... itt egy gyerek, aki IT területen sokat akar keresni, de nem tud programozni, és a matek se megy neki... WTF? De most ezt mégis hogy képzeled? Tulajdonképpen ezek szerint nem tudsz semmit, ami az IT vonalon releváns lenne. Mi a francért fizetne neked bárki?
2016. okt. 7. 00:18
 26/43 anonim ***** válasza:

(de csak ha nem írtam már ki hogy nyertél)

Ez felesleges, elvégre ha eltalálta a felhasználó a tippet és a program megállt, akkor a program hátralévő része már nem hajtódik végre, így az ismétlésen kívüli utasításaid sem.

2016. okt. 7. 00:23
 27/43 A kérdező kommentje:
Azt tervezem hogy elvégzek egy alap egyetemet előtte. Nyilván senki nem fizet amíg nem tudok programozni. De utána fog és minél többet szeretnék. Várhatóan 200000 lesz a kezdőfizetésem eddig, de várok ötleteket hogy lehetne több.
2016. okt. 7. 00:24
 28/43 A kérdező kommentje:
Akkor így már helyes a megoldás? Neked van ötleted mit csináljak egyetem mellett, hogy utána többet keresek?
2016. okt. 7. 00:25
 29/43 anonim ***** válasza:
63%

Arra, hogy megtanuld a programozás alapjait jelentő elméletet és még a megfelelő gondolkodásmód is kialakuljon, kevés lesz egy fél év (mert ennyit szánnak rá). Utána már az objektumorientált szemléletet fogod tanulni szintén fél évig, ami megint nem elég idő rá. És egyetem mellett nem lesz időd, mert ZH-k, beadandók és vizsgák lesznek. Szakdolgozatot is kell írnod, ami szintén idő, és emellett dolgoznod is kell (nálunk elvárás 320 munkaóra legalább).

Ha egyetemre úgy mész, hogy nem tudsz programozni, akkor elég nagy eséllyel ki fogsz bukni. (Azt hozzátenném, hogy a programozás a legkönnyebb tárgy az egyetemen. Attól csak nehezebb van.)

Ha érdekel, hogyan is néz ki egy programtervező informatikus képzés, itt megnézheted:

[link]

2016. okt. 7. 00:28
 30/43 A kérdező kommentje:
Jó időbeosztással megoldom majd. És ha esetleg végül több idő kell rá nekem mint amennyi az alap még az is belefér.
2016. okt. 7. 00:32
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!