Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogy tudnám rövidíteni a...

Hogy tudnám rövidíteni a kódomat? (Java)

Figyelt kérdés

Lenne egy órai munkám amit nem tudok megcsinálni, a logikáját már elmondták itt, de sajnos nem tudom kivitelezni.

[link]

Ezt kellene úgy megcsinálni hogy minél kevesebb kódból álljon.

a megoldás pedig akkor az lenne hogy egy ismétlödő alakzatot "elmenteni" valahogy így:

public static void felso(){

System.out.println("______");

System.out.println("/ \\");

}

ezután pedig ugye nemm kell mindig becopyznom az első kodot csak a felso() t leírni. na most ez gyakorlatban hogy is nézne ki? meg még valamit nem igazán értek ezzel kapcsolatban.

a felső gondolom nem egy változó mert akkor a zárójelen belül írnánk valamit..akkor ez függvény lesz?

bocsi a bénázásért csak tényleg megszeretném oldani és magamtól nem jövök rá mert órán iszonyatosan kevés időt szántak erre. köszi szépen előre is a segitséget.

2016. okt. 1. 12:32
 1/3 anonim ***** válasza:
Használj ciklusokat!!!!
2016. okt. 1. 12:39
 2/3 anonim ***** válasza:

De hát már leírtál mindent, ami kell.

Ez a függvényed:

public static void felso(){

System.out.println("______");

}

És így hívod meg:

felso();

Bizony nem változó, hanem függvény.

2016. okt. 1. 12:54
 3/3 A kérdező kommentje:
aj igen. valóban csak mindig hibásnak jelezte a netb. de pont most jöttem rá miért. nagyon szépen köszönöm:)
2016. okt. 1. 13:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!