Hogyan kellene megcsinálnom javában ezt az alakzatos akármit?
Hali.
Javában lenne egy órai munka feladat amit megszeretnék csinálni de sehogy se jövök rá hogy kéne és még kiguglizni se tudom.
Szóval lenne ez: [link]
ha futtatjuk a kódot akkor ezt kellene kapnunk.
Ugye lényegében az volt a lényeg hogy az alap forráskód úgy nézett ki hogy pl:
System.out.println("________")
System.out.println("/ \\")
System.out.println("/ \\")
stb stb stb. és a lényege az volt hogy rövidebb legyen a kód. azt hiszem ezért is volt szó a Redundanciáról.
Csak hát fogalmam sincs hogy hogy csinálta a tanár. szépen utolsó pár percben letolta aztán old meg..én meg csak néztem ki a fejemből. Valakinek esetleg valami tipp? eléggé jó lenne tudni hogy mit is kell csinálni. én tényleg becsületesen tanulok de sajnos itt azt se tudom merre vagyok arccal. köszi ha esetleg valaki tudna segiteni.
Arról van szó szerintem, hogy az azonos "részeket" (pl a felső és az alsó része ugyanaz, tehát ezeket elég egyszer megírni és többször felhasználni) ezekből az alakzatokból ki kéne vinni egy metódusba, ami így nézhet ki például:
public static void felso(){
System.out.println("______");
System.out.println("/ \\");
System.out.println("/ \\");
}
És ha egy másik alakzatot akarsz csinálni ami ilyen részből is áll akkor nem kell megírni az egészet megint hanem csak meghívod a jó helyen ezt az eljárást(felso();) és akkor beteszi az neked ami definiálva van ebben a metódusban.
Ugyanígy megcsinálhatod a többi résszel ami többször előfordul.
#3: Konzolban nem is lehet másfélét kiválasztani, hülyén is nézne ki a nem fix szélességű:)
Bár mondjuk Visual Studioban ki lehet választani nem fix szélességű fontot, de még olyant embert nem láttam, aki úgy használná:)
aj valamiért mégse sikerül.
public static void main(String[] args) {
}
System.out.println(" ______");
System.out.println(" / \\");
}
}
és mikor lefuttatom nem ír ki semmit. miért?
public static void main(String[] args) {
}
System.out.println(" ______");
}
felso();
}
vagyis így hibát ir ki a függvény meghivásakor.
[link] mit ronthattam el?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!