Írtam egy programot viszont nem minden tesztre fut le és nincs ötletem, hogy mi lehet a gond. Talán nektek?
A feladat:
Amikre jól lefut:
Ami zöld színnel van arra jól megy. A fehér alapon levő tesztekből 2 működik. Nem tudni, hogy milyen adatokkal dolgozik ott a kód. Nem lehet megnézni, hogy milyen adatok vannak az állományban, illetve lefuttatni sem, hogy lássuk mit ír ki.
A kódom:
*-ot tettem a linkekbe. Előre is köszönöm az időtöket és a segítségeteket.
De mire futtatnám le, hgyha nincsenek meg a bemenő adatok?
A második képet nézzétek. A feketealapon levő teszteknek megtudom nézni a bemenő adatait, minden sorban kitudom iratni a változókat, látom, hogy a program mit ír ki, még akkor is hogyha nem helyes.
A fehér alapon levő 7 tesztről nem tudok SEMMIT. Van egy gomb, hogy "Test all cases" és amikor megnyomom akkor lefut először a fekete mezőben levő tesztek adataira, ha pedig itt hiba van akkor azt kiírja. Hogyha ez az 5 jól megy, akkor lefut arra a 7-re is ami már a fehér mezőben található. Hogyha itt van hiba, akkor nem ír ki SEMMIT. Szimplán pirosra vált, de nem lehet kideríteni, hogy mi a hiba úgy, hogy mindent kiiratsz és megnézed, hogy mi a helyzet, vagy kidob egy hibakódot.
Ha jól ment a program akkor zöld, ha nem akkor piros és vakon találd ki, hogy hol akadhatott el.
Felejtsd már el azt a weboldalt. :)
Az én linkemről másold ki az inputot, tedd ki fájlba, és fordítás után úgy futtasd, ahogy írtam. Ha jól értem, pillanatnyilag még azt sem tudod, hogy mit csinál rosszul a programod. Így hogy akarod javítani? Tessék legalább lefuttatni a saját progidat, és ne egy weboldallal futtattasd le. A programozás része a hibakeresés-hibajavítás, de legalább a hibajelenségig juss el.
Ugye le tudsz fordítani és futtatni egy java fájlt? :)
Akkor ismétlem magam: ZÖLD = JÓ, PIROS = ROSSZ. Az a 2 input amit belinkeltél az én második print screenemen látszódik a MANHATTAN-es, előtte van az amikor csak az E-t kell kirajzolja. Ezen kívül lefutott a maradék 3 olyan tesztre is ami KIÍRJA A HIBÁT vagy KIRAJZOLJA SZÉPEN AZT AMIT KELL vagy LEHET PRÓBÁLGATNI, azzal, hogy lépésenként kiíratod az adatokat.
Ezeken kívül van még 7 olyan teszt aminek NEM ISMERJÜK AZ INPUTJÁT, NEM ÍR KI HIBAKÓDOT és NEM RAJZOL KI SEMMIT SEM, hogy legalább azt látnám, hogy a 2. sor 2-vel el van tolva.
Este volt időm javítgatni, már majdnem jó:
Már csak a pirosra színezett tesztre nem fut le helyesen.
Az új kód:
"Ezeken kívül van még 7 olyan teszt aminek NEM ISMERJÜK AZ INPUTJÁT, NEM ÍR KI HIBAKÓDOT és NEM RAJZOL KI SEMMIT SEM"
Akkor mégis hogyan kellene kijavítani? Vagy egyáltalán mit kellene kezdenie a linkelt képekkel az egyszeri válaszolónak?
Agyrém. :)))
"Akkor ismétlem magam:"
Tessék a saját gépeden futtatni a kódot, szerkeszteni az inputot tetszés szerint (egyébként mintha ott lettek volna a kiírandó szövegek), és az alapján következtetni a lehetséges hibákra.
Idedobsz egy kódot, amihez mi találjuk ki, hogy mit nem csinál, hát gratula. Hiába írod csupa nagy betűvel, attól még elég gáz, hogy a hibajelenségig sem jutottál el. Neked nem arról nincs ötleted, hogy mi a gond, hanem arról, hogy hogyan működik a saját progid. Azt hittem a hibakeresésben kérsz segítséget, helyette másokkal találtatod ki még azt is, hogy mi a hibajelenség.
Ne is vesződj a válasszal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!