Java állásinterjún kaptam egy feladatot, aminek szerintem nincs megoldása, szerintetek?
Az volt a feladat hogy adjuk meg a ciklusváltozók értékeit úgy, hogy végtelen ciklus legyen.
While(s<=t && s>=t && s!=t){
...
...
}
> Egyébként az ilyen interjúfeladatnak a szopatáson kívül nem sok haszna van...
Én arra használom ezt a feladatot, hogy eldöntsem, a jelentkező 1) ismeri-e a Java nyelv alapjait(úgy mint: == operátor működése, autoboxing) vagy sem, és 2) tudja-e kombinálni az ismereteit, van-e logikája.
Szerintem az lenne inkább a szopatás, ha úgy vennél fel embert, hogy csak buzzword-ként írta be a core Java-t, de elbacol vele x értékes napot, mire ez kiderül... dehát lelked rajta. :)
> Java és a JavaScript nem ugyanaz. NaN-t az utóbbi tud
Belinkelem még egyszer:
Jogos, mea culpa, valóban van Double#NaN, ellenben hányszor használjátok egy sprintben, ideértve az isNaN metódust is? :)
Kíváncsiságból utánatúrtam az egyik service-ben, ami épp előttem fetreng, használja egy ízben az Amazon AWS, egy helyen a Freemarker, két helyen az Apache Commons, illetve két helyen egy JSON.org lib. Ha nem kerül most szóba, valószínűleg észre sem veszem, hogy létezik (mint ahogyan nem is emlékeztem rá, emiatt mondjuk sorry).
Egy interjúhoz bőven akadnak az ilyennél értelmesebb, messzebbre mutató kérdések, ezzel meg legfeljebb egy juniort lehet megtorpedózni, afölött nincs jelentősége: Hány olyan fejlesztővel találkozol személy szerint naponta, akik nem tudják álmukból felriasztva is az " == vs. equals" mantrát? Én speciel egyik kollégára sem tudnék ilyen gyanúval rámutatni. Így meg csak időpazarlás.
Sokkal több értelme van egy komolyabb, a megcélzott pozícióhoz passzoló példafeladatot megcsináltatni a jelölttel és lehetőleg élőben megfigyelni, hogyan oldja meg, akár a táblánál elméletben, akár levezetve és ténylegesen lefejlesztve.
Ha ki akarsz szűrni egy "buzzworddel tüzelő" jelöltet, akkor a felesleges körök helyett meg lehet egyszerűen kérni, hogy magyarázza el, mi a különbség a két megfeleltetés közt, mik az equals buktatói, és (ha ezeket elmondta) magyarázza el az equals-hashCode contractot. Ha ezeknek megfelel, nemigen valószínű, hogy életében először lát Java-t (aki igen, az nem sűrűn fog neked a fentiek szerint levezetni egy komolyabb példát).
public class While{
public static void main(String[] args){
Character s = new Character('a');
boolean b = true;
Character t = new Character('a');
while(s <=t && s>=t && s!=t && b){
System.out.println("Vegtelen ciklus");
b = false; // kilépés a ciklusból
}
}
}
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!