Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Ez csak szerintem értelmetlenség?

Ez csak szerintem értelmetlenség?

Figyelt kérdés

Diák munka mint fejlesztő, szamos olyan melot lattam amit egyemet mellett lehet vegezni heti 15-20 órában netto 1200-1550ft-ért.

Ezt ha kiszámoljuk havi szintre minimum 96ezer, ez miért éri meg a cégnek? Konkrétan semmit nem tudna hozza tenni a munkához az adott diák?!?!

2016. máj. 12. 21:30
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Mert gondolom, nagyobb jutalékot kapnak a cégek a diákok után, mint amennyit értük kell fizetni.
2016. máj. 12. 21:32
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

A cégek SOKKAL olcsóbban alkalmaznak diákokat, mint főállású fejlesztőket (egyik ismerősömet pont ezért megkérték, miután felvették, hogy lépjen be egy diákszövetkezetbe, mert így nekik is olcsóbban van).

Az meg, hogy a diák semmit nem tudna hozzátenni távolról sem igaz. Én is jelenleg olyan helyen dolgozom (egyetemi hallgatóként), ahol a 8 fejlesztőből 6 diák, és a maradék kettőből az egyik csak a komolyabb részekkel foglalkozik, a másik meg szinte kizárólag a belső keretrendszerünk fejlesztésével foglalkozik. A konkrét projekteket túlnyomórészt mi végezzük.

2016. máj. 12. 22:41
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

"Konkrétan semmit nem tudna hozza tenni a munkához az adott diák?!?!"

Miért nem?

2016. máj. 12. 23:35
 4/8 A kérdező kommentje:

Konkretan nezzuk a fovarost, itt van lehetoseg egyetemen tanulni is, elso felevben mit tud a diak?

Beolvasni,kiirni,ciklus,tomb azt kb ennyi, ha az egyetemmel egyutt halad a diak a programozassal, akkor alapbol is eselytelen hogy o munkaba alljon, mivel itt nalunk se leszel programozo, marmint en ugy vettem eszre, hogy nincs nagy hangsuly magan a programozason. (Elte)

2016. máj. 13. 06:25
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

# 4/4 Időpont ma 06:25

Nem fogod elhinni, ezért a vannak felvételi tesztek. Ha valaki nem tud semmit, akkor sem fogják alkalmazni, ha diplomás. Aki meg tud annyit, hogy egyetem mellett felvegyék ide, annak meg édesmindegy, hogy hanyadéves, nem nézik.

2016. máj. 13. 06:53
 6/8 Piert ***** válasza:
100%

O, gyermekem, nem tudsz te semmit. Aki az egyetemen tanul programozni, az nyilvan nem az elso felev utan megy dolgozni. Mafelol ha valahol, hat az informatikaban hatarozottam minimalis koze van egymashoz a valos tudasnak es a vegzettsegnek.

Szoval igy ket felev utan szerintem tartozkodj az ilyen ereju kijelentesektol.

2016. máj. 13. 07:01
 7/8 anonim ***** válasza:

Azért ne hidd azt, hogy az összes munkára jelentkező diák tudása megrekedt a Hello World-nél!

Meg aztán a "diák" nem csak elsőévest jelenthet.

Sőt, nagy részük már rég túl van az alapozáson, csak az egyetemnek kötelessége alapozó kurzusokat is indítani, hátha valaki mégsem tudja, vagy hiányosak az ismeretei.

A cégek meg nem fognak valakit felvenni csak azért, mert diák. Nyilván azokat veszik fel, akik alkalmasak az adott munkára, anyagilag a cég pedig sokkal jobban jön ki, mint ha ugyanarra a munkára másfélszer-kétszer annyiért szerződtetnének egy végzett programozót. (Aki attól, hogy papírja van róla, még nem biztos, hogy jobb is, mint egy lelkes, tehetséges egyetemista.)

2016. máj. 13. 08:47
 8/8 A kérdező kommentje:
Ertem koszonom
2016. máj. 13. 09:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!