Programozás elkezdéséhez jó lenne?
Nettó baromság.
Arról nem beszélve, hogy a VLC nagyon nagyon nem egyszerű program, egy árva sort nem értenél belőle.
A legegyszerűbb program az egy soros Hello World, nem a sok tízezres VLC. Ember, azt a programot sok profi sok évig írta, még az sem értené teljesen, aki amúgy profi programozó!
A programozást úgy kezdjük el, hogy keresünk egy jó könyvet vagy weboldalt, ahol az elejétől le van írva minden, és az alapján haladunk. Abszolút kezdőknek Pythont szoktam javasolni.
G.
Kérdező, a lehető legrosszabb módot találtad meg a tanuláshoz. Kezd pár soros progikkal, és ne elemezgesd, hanem te írd meg. Ahogy írták fentebb, "hello world", aztán szép sorban lehet haladni a témakörökkel.
>"Nem mondtam, hogy egyszerű. Azt mondtam az a legegyszerűbb."
:))
De rendben van, ne legyen a szokásos 'Helló Világ !', akkor legyen egy mp3-as lejátszó, ha már VLC. Tessék itt van hozzá a Delphi-s kód, ami konzolból játszik:
program Console_Mp3;
{$APPTYPE CONSOLE}
uses SysUtils, MMSystem;
var FDeviceID : cardinal;
music : string;
procedure OpenDevice;
var
OpenParm: TMCI_Open_Parms;
Error: cardinal;
begin
FillChar(OpenParm, SizeOf(TMCI_Open_Parms), 0);
OpenParm.dwCallback := 0;
OpenParm.lpstrDeviceType := '';
OpenParm.lpstrElementName := PChar(music);
OpenParm.dwCallback := 0;
Error := mciSendCommand( 0, mci_Open, MCI_OPEN_ELEMENT, Longint(@OpenParm));
if Error <> 0 then
begin
WriteLn( 'Az eszközt nem sikerült megnyitni!');
ReadLn;
Halt(1);
end
else
FDeviceID := OpenParm.wDeviceID;
end;
procedure CloseDevice;
var
GenParm: TMCI_Generic_Parms;
Error: cardinal;
begin
if FDeviceID <> 0 then
begin
GenParm.dwCallback := 0;
Error := mciSendCommand(FDeviceID, mci_Close, 0, Longint(@GenParm));
if Error = 0 then FDeviceID := 0;
end;
end;
procedure PlayMP3;
var
PlayParm: TMCI_Play_Parms;
begin
WriteLn( 'Lejátszás alatt: ', music, ' Enter-re leáll');
mciSendCommand(FDeviceID, mci_Play, 0, Longint(@PlayParm));
end;
procedure StopMP3;
var
GenParm: TMCI_Generic_Parms;
begin
mciSendCommand(FDeviceID, mci_Stop, 0, Longint(@GenParm));
end;
begin
music := ParamStr(1);
OpenDevice;
PlayMp3;
ReadLn;
StopMp3;
CloseDevice;
end.
Hajrá, értelmezd, próbálgasd !
Orvos szeretnék lenni és műteni szeretnék.
Azt gondoltam, hogy felvágom a szomszéd srácot, szerintem ő a legegyszerűbb itt a környéken. Szerintetek érdemes erről az oldalról megközelíteni a dolgot? Azért így szeretném, mert nekem ezek az olvasgatós tutorialok meg ilyesmik nem jönnek be. Én csak csinálva vagyok képes valamit megtanulni.
De a trollkodást mellőzve (ami nehéz a kérdésed olvasva): ha programkódot akarsz elemezni, akkor mintaprogramokkal indulj és ne egy egész felhasználói programmal. Van minden témában a neten, minden nyelven ezernyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!