[C++] Polinom struktúra megvalósítása?
Figyelt kérdés
Szeretnék egy polinom struktúrát csinálni, az elemi műveletekkel, érdekelne a véleményetek. Vektorokként képzeltem el a polinomokat, ahol a vektor hossza a polinom foka, az első elem lenne a polinom főegyütthatója, az utolsó elem pedig a konstans tagja, az összes többi szám értelemszerűen a különböző fokú együtthatók. Az összeadást még könnyebben el tudom képzelni, mert különböző elemszámú vektoroknál hátulról visszafele haladva össze tudnám adni az elemeket, de a szorzásra még nincsen ötletem.2016. júl. 17. 08:05
1/3 A kérdező kommentje:
Edit: Fáradt vagyok még, osztályt szerettem volna írni, nem is értem hogyan lett belőle struktúra...
2016. júl. 17. 08:06
2/3 anonim válasza:
Az elkepzelesed mukodik szorzasnal is, csak kenyelmetlen mert ha ez egyik polinomnak a fokszama 9, a masiknak 2, akkor is ki kell toltened nullakal a tobbi egyutthatot egeszen a 9-ik fokszamig.
Celszerubb ha van egy strukturad ami tarolja a tag egyutthatojat es fokszamat, majd ezeket a strukturakat tarolod egy vektorban. Igy nem kell nullakal kitoltogetni, ossze-vissza lehetnek a tagok fokszamtol fuggetlenul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!