Programozni tanulnék valaki segítene ebben? (Bővebben lent. )
Programozni akarok tanulni, szabadidömben.
Eddig még nem volt alkalmam összeismerkedni ezzel az "iparágga" viszont érdekel.
Bármilyen pdf-et nézek, tartalmat, ajanlásokat kezdöknek... abban minden kb. kínai egy mezei embernek.
Én 0-ról indulnék és ehhez kellene segítség.
Nem úgy hogy ezt, csinald azt csináld,mert...
Előre is köszönöm.
Vannak teljesen jó tutorial videók kezdőknek.
Én pl Bob Tabor sorozatait nagyon jónak tartom. Alapos, humoros(nem lesz unalmas két perc után)
pl:
Plusz tűz ki egy távoli célt, hogy addig akarok tanulni még ezt az x (bonyolult) programot meg nem tudom írni.
Pl egy saját böngészőt, vagy saját videólejátszót, vagy valami telefonos alkalmazást vagy saját valamit ami tudja ezt ezt meg ezt.
Én egy ált. iskolás (7./8.) informatika tankönyvből kezdtem programozni tanulni. Ott leírták, mi az az algoritmus, milyen alapvető elemekből épül fel. Voltak feladatok arra, hogy algoritmusokat írjak (papíron), vagyis megtanuljam kombinálni ezeket az elemeket.
Szerintem ez egy ideális rajtkocka lenne.
Utána lehet nyelvet választani és egyszerűbb algoritmusokat kipróbálni a gépen.
hát oké, de mit is szeretnél pontosan?
programozásban van elég sok lehetőség és mindben nem lehetsz profi, mert ahhoz 1 élet is kevés lenne...
Weboldalakat szeretnél fejleszteni? Mobil applikációt? Számítógépre? azon belül Windowsra? Linuxra? Macre? Crossplatformos programot szeretnél?
Kellene valami irány, hogy tudjunk ajánlani megfelelő könyvet...
23F
Mindenesetre ha ténylegesen 0-ról indulsz akkor ki indulási alapot tudunk adni.
1. Számítógép (CPU,RAM) -Feldolgozás - alapból mi a számítógép
2.Algoritmusok (mik ezek,mire jók)
3.Programozási paradigmák
(procedurális,moduláris,strukturált)
3.Elemi algoritmusok(min,max és társai)
4.Döntés : mit,mire,miért akarsz fejleszteni(nyelv választás)
A 4. pont -> 5 . A választott nyelv megismerése.
5.pont -> 6. elemi algoritmusok le programozása és ki próbálása
6.pont -> 7. egyszerűbb problémák megoldása algoritmusokkal.
Szerintem kezdetnek ez elég ahhoz hogy el tudj indulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!