Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Szerintetek? (Többi lent)

Szerintetek? (Többi lent)

Figyelt kérdés

Tavaly érettségiztem le, és sajnos pár dolog miatt lekéstem az egyetemre való jelentkezésről. Ebben az évemben dolgoztam, kipróbáltam magam más és más területen is, de rá kellett jöjjek, hogy az érettségi tényleg nem sokat ér a munkaerőpiacon. Idén a jogi egyetemre készültem, de sajnos a tegnapi nap elutasítottak egy többletpontot igazoló okmányt ami miatt kb. 5 ponttal fogok lecsúszni a bekerülésről. Nem tudom mit tegyek, mert nem akarok még egy évet elpazarolni az életemből. Tanulni szeretnék! Családi vonatkozásban van ismerős a jogi kart illetően, számítana valamit is a protekció?!

Viszont, az utóbbi időben egyre jobban beleástam magam az IT világba, és szembesültem azzal, hogy a programozók / szoftverfejlesztők mennyire keresettek a mai világban, és tekintve, hogy a technika milyen lendületben fejlődik, jó döntés lehet ha meglovagolnám ezt a vonalat. Elkezdtem programozni autodidakta módon és nagyon tetszik! Szeptemberben indul is egy Szoftverfejlesztő OKJ-s képzés a városban, és igaz sokan azt mondják az OKJ nem sokat ér, de egy biztos alapot adna, és ha mellette még önképzek akkor nem lehetetlen befutni egy sikeres karriert.

Szomorúnak kéne lennem a jogi kar miatt, vagy inkább emelt fővel kezdjem el a szoftverfejlesztő képzést?

Nem beszélve arról, ha később külföldön szeretnék dolgozni, akkor kint egy jogi diploma nem sokat ért volna, ezzel ellentétben meg más országban is ugyan úgy kell kommunikálni a számítógéppel, tehát a programozás használhatóbb tudás.

Mindenki véleményét nagyon várom, és elnézést kérek a hosszú "kérdés"-ért.

További szép napot!

2016. máj. 26. 17:14
 1/2 anonim válasza:
Az okj nem sokat ér sajnos. Nekem a testvérem vőlegénye és a legjobb barátom is programozó informatikusnak tanul és valami kegyetlen nehéz. A pont nagyon alacsony szinte mindenhol de a az emberek hetven százaléka kiesik az első év után. A programozás a könnyebb része azt mondják ha lehet így fogalmazni legalábbis a matekos részekhez viszonyítva. Nagyon gondold meg szeritem hogy belefogj e mert ezzel meg állami finanszírozási éveket pazarolhatsz ha kiderül hogy mégsem menne. Arról nem is beszélve hogy ez nem csak egy munka inkább életforma. Csak akkor lehetsz igazán jó benne ha ez a hobbid és a munkád is egyszerre. Remélem segítettem!
2016. máj. 27. 08:03
 2/2 anonim ***** válasza:
Csinálhatod azt is, hogy elvégzed az OKJ-t és ha továbbra is érdekel, felvételizel fősulira/egyetemre, úgy tudom arra plusz pont is jár.
2016. máj. 27. 10:44

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!