Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Szerintetek buktam az állást?

Szerintetek buktam az állást?

Figyelt kérdés

Sziasztok mainap folyamán 3 állásinterjún voltam Pesten.

Jelenleg is dolgozom, de váltani szeretnék, 2 éve dolgozom főállásba egy pesti cégnél, ahol jelenlegi netto fizetésem 312500ff. Ennyit kaptam most 10.-én.

Diplomáztam szintén Pesten,25 évesen szereztem meg a diplomámat,egyetem alatt a 3. Félévtől heti 16-20 órában dolgoztam mint gyakornok.

Java világba melyedtem el mélyebben, ebből tdk-ztam is,MI-ben is folytattam alap kutatsokat, amikbe betudtam kapcsolódni mint bsc-s, ez nem olyan mély tudás, de ez is érdekel.

Script nyelevek közül python,js alap szinten, nem ismerem olyan melyen a nyelv tulajdonsagait.

Ugye egyetem alatt meg volt C is, az elég erős középfokra mondanám.

Java(JAXP,JDBC,JavaFX,SPRING)

Tehát voltam ma bent a cégeknél, és a ruházatom nem épp elegáns volt, ez azt jelenti,hogy egy trikó, és egy szűkített szárú melegítő nadrágba voltam interjukon.

Mindegyik helyen netto 370-400 at mondtam fizetesnek.

Az interjúztató és egy két fejlesztő furcsán nézett a ruházat miatt, baj lehet?

2016. máj. 17. 16:25
1 2 3
 21/29 SimkoL ***** válasza:
100%

Akik újfent lepontoztak azoknak:

Nem hiszem, hogy sokan megfordultatok volna a Belügyminisztériumban állásügyben. Biztos nem lett volna belőlem rejtjelző, informatikus ha trikóban, melegítőben és 'tornacipőben' - jelzem volt fülbevalóm is amit előtte kivettem - jelenek meg. Én sem voltam öltönyben, hanem ing, normális nadrág és egy bőrcipő. Amikor egy ital nagykerben dolgoztam - már nyugdíjasként :) - akkor volt lófarok, trikó, fülgyűrű, farmer...

Tudni, érezni kell hova mi kell vagy éppen meddig lehet elmenni a lezserség határán.

2016. máj. 17. 21:02
 22/29 anonim ***** válasza:
100%
Illetve az sem mindegy, hogy milyen céghez mész programozónak. Nem mindegy, hogy olyan helyre ahol orvoslásban használatos szoftvereket fejlesztenek, vagy olyan játékokat amiben WC-ként egy műfarokkal a "kezedben" csapod agyon az utcán járkáló prostikat. Míg az elsőnél illő a komolyabb ruha a másodiknál jót röhögnének ha olyan pólóban mennél amin az a bizonyos WC képe van.
2016. máj. 17. 22:56
 23/29 anonim ***** válasza:

2 évre ez az igény irreális. Egy diákmunkás is megcsinálja ugyanezt Java-ban netto 90 ezerért.

A ruházatod valóban felháborító volt, kész csoda, hogy belépéskor már a portán nem hívták ki rád a gépfegyveres rohamrendőröket (pl. KFKI...). Kispista Bt-ben ilyen hacuka elmegy, de multi cégeknél és kutatólaborokban elvárás, hogy ne vedd szarnak a tárgyalófeleidet.

2016. máj. 17. 23:14
 24/29 anonim ***** válasza:
Azért a kérdésedből az jön le, hogy nem vagy te akkora ász, hogy trikóban meg mackónadrágban interjúzz. Valószínű, hogy buktad, de lehet, hogy nem. Mindenesetre én a helyedben nem hagynám abba a jelentkezést. (Minek akar valaki 400at keresni, ha még ruhára se költ? :D )
2016. máj. 18. 11:00
 25/29 A kérdező kommentje:
Sziasztok az egyik helyrol kaptam egy masodik lepcsos interjut :):) jovohetre egyeztettunk most :):) hehe
2016. máj. 18. 11:25
 26/29 anonim ***** válasza:
90%

Tipikus visszahívási indítékok:

- Multi: csak töltelék vagy, hogy a HR-nek meglegyen a fejpénz után járó prémiuma. Nem gondolnak komolyan, azonban az interjúdat felveszik, hogy a többi HR tanoncs okuljon belőle, és jópénzért értékesítsék más fejvadászoknak ezt a Deviáns Ember kezeléséről szóló exklúzív tananyagot.

- KKV: Valszeg túl sokat kértek a többi jelentkezők, a diplomádat rá tudják írni valamelyik azonnal induló EU-s pénzlenyúlásra pályázott projektre, amivel csak többen vannak, érdemi munka nélkül.

- Kispista Bt: Te voltál az összes mikroszkópos keresés után becsalogatott béna jelentkező közül a legtűrhetőbb jelölt, aki képes >lehet< arra, hogy önállóan dolgozzon.

Nem vagy te ász, igazából senki se az. Az ász ott kezdődik, hogy magánvállalkozása van, nem pedig napszámos másutt.

2016. máj. 18. 19:35
 27/29 A kérdező kommentje:

Aha, attol mert valakinek valalkozasa van az egybol asz?

Hmm erdekes gondolat menet

2016. máj. 18. 20:14
 28/29 anonim ***** válasza:
Jézusom kérdező, mekkora zöldfülű vagy, hogy erre még nem jöttél rá?
2016. máj. 18. 20:18
 29/29 A kérdező kommentje:
Egyreszt nem erdekel jelenleg meg a valalkozosdi, de emlitettem hogy a kesobbiekben valami startup-ba belekezdek, de szeretnek meg dolgozni, tapasztalatot szerezni, kapcsolatokat epiteni stb :)
2016. máj. 18. 20:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!