Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Szerintetek buktam az állást?

Szerintetek buktam az állást?

Figyelt kérdés

Sziasztok mainap folyamán 3 állásinterjún voltam Pesten.

Jelenleg is dolgozom, de váltani szeretnék, 2 éve dolgozom főállásba egy pesti cégnél, ahol jelenlegi netto fizetésem 312500ff. Ennyit kaptam most 10.-én.

Diplomáztam szintén Pesten,25 évesen szereztem meg a diplomámat,egyetem alatt a 3. Félévtől heti 16-20 órában dolgoztam mint gyakornok.

Java világba melyedtem el mélyebben, ebből tdk-ztam is,MI-ben is folytattam alap kutatsokat, amikbe betudtam kapcsolódni mint bsc-s, ez nem olyan mély tudás, de ez is érdekel.

Script nyelevek közül python,js alap szinten, nem ismerem olyan melyen a nyelv tulajdonsagait.

Ugye egyetem alatt meg volt C is, az elég erős középfokra mondanám.

Java(JAXP,JDBC,JavaFX,SPRING)

Tehát voltam ma bent a cégeknél, és a ruházatom nem épp elegáns volt, ez azt jelenti,hogy egy trikó, és egy szűkített szárú melegítő nadrágba voltam interjukon.

Mindegyik helyen netto 370-400 at mondtam fizetesnek.

Az interjúztató és egy két fejlesztő furcsán nézett a ruházat miatt, baj lehet?

2016. máj. 17. 16:25
1 2 3
 11/29 A kérdező kommentje:

Hmmm nem, termszetesen megtisztelnem annyira az ott levoket, es a szuleimet hogy a temeteshez illoen oltozok, de ez egy "munka" neztem a neten egyik cegnel sincs "dress code" igy gondoltam edzes utan rogton oda megyek(kondi,zuhanyoztam)

Igazabol azt nem ertem hogy ez miert "eloiras"? Az illeto se volt oltonybe, egy sima poloba es fekete nadragba volt.

2016. máj. 17. 18:33
 12/29 SimkoL ***** válasza:
Nem, ez a való világban nem így működik. Majd ha felvettek lehet, de addigra, utána már lehet nem is zavar. Nagyon sok helyen megfordultam, voltam beosztott és főnök is, de ez első benyomás mindig a lényeg - oda-vissza. Volt olyan meló amit a 'leendő' munkaadóm 'kiállása' miatt nem vállaltam be vagy hagytam ott.
2016. máj. 17. 18:55
 13/29 anonim ***** válasza:
100%
Soha nem mentem öltönyben állásinterjúra, és soha nem is fogok. A munka szempontjából irreleváns, milyen ruhában végzem, egy interjúztatót pedig szerintem nem azzal tisztelsz meg, hogy felveszel egy ruhadarabot, ami meleg mint az állat, kényelmetlen is, de egyesek szerint ez az "illő" öltözet. Nyilván nem szakadt pólóban megyek el, de a megjelenésem a saját koncepciómat tükrözi az eleganciáról, nem másokét. A kényelmet meg nem fogom feladni ezért. Póló, egy laza ing, farmer. Kényelmes, ugyanakkor egy szintig elegáns. Ha egy munkáltató azért nem vesz fel, mert nem lépek ki a komfortzónámból és hazudtolom meg a saját személyemet egy beszélgetés erejére, aminek éppen az a célja, hogy engem megismerjenek... akkor amúgyis rossz ajtón kopogtatnék.
2016. máj. 17. 19:03
 14/29 anonim ***** válasza:
Miért előírás megtisztelni a másikat? Természetesen nem az. Illem.
2016. máj. 17. 19:04
 15/29 anonim ***** válasza:
Úgy menj ahogy neked kényelmes (azért ne pizsamában). Ha nem tetszik nekik nem vesznek fel, mész máshova. Nem tűnik úgy, hogy ne engedhetnéd meg magadnak, hogy később kapj új állást egy hónappal. SO -n valaki írta öltönyben ment interjúra googlehoz és az interjúztatók farmert meg pólót viseltek és tiszta hülyén érezte magát :D.
2016. máj. 17. 19:06
 16/29 A kérdező kommentje:
Hehe koszi a valaszokat, amugy majd jelzek hogy mi tortent
2016. máj. 17. 19:12
 17/29 anonim ***** válasza:

# 13/16 Időpont ma 19:03

Azért a trikó valahogy sehogy nem fér bele ebbe, ne mondd, hogy igen...

2016. máj. 17. 20:00
 18/29 A kérdező kommentje:
Trikó és a póló között nincs nagy különbség
2016. máj. 17. 20:15
 19/29 anonim ***** válasza:
Szerintem ha a ruhad alapjan vennenek/nem vennenek fel, akkor jobban jarsz, ha nem vesznek fel. A 370 meg nem irrealis berigeny en azt mondom.
2016. máj. 17. 20:22
 20/29 A kérdező kommentje:
Nem irrealis?
2016. máj. 17. 20:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!