Specializációválasztásra készülök, de nem tudom, hogy játékfejlesztésre melyik mennyire alkalmas?
Játékfejlesztés a nagy álmom, de ha nem is valósul meg, akkor legalább valamilyen felhasználó közeli alkalmazásokat szeretnék fejleszteni.
Specializációk: [link]
Jelenleg Szoftverfejlesztés IIT, AUT, MIT majd Rendszertervezés AUT, IIT, MIT a sorrend, és nem tudom, hogy Rendszertervezés AUT vagy Szoftverfejlesztés MIT legyen előbb.
A MIT szoftverfejlesztés azért jó, mert szoftverfejlesztés, de nem jó, mert MIT.
Az AUT rendszertervezés meg azért jó, mert AUT, és elég közel áll a szoftverfejlesztéshez, de nem jó, mert rendszertervezés.
Az egy dolog, hogy van egy ilyen szórólapjuk, de szerintem nem sokat mondanak ahhoz képest, hogy mekkora döntés ez számunkra.
Előre is köszönöm a segítséget, bocsi, ha egy kicsit zavaros voltam.
Teljesen mindegy melyik tanszéket választod ilyen szempontból. Arra a tanszékre menj, amelyik szimpatikus, az önlab és a szakdoga témádat úgy is te választod. Amikor odajártam az AUT-on jófej emberek voltak, az IIT-n pedig szívattak amint a szél ezeknél a szakirányoknál. Valójában csak 1-2 tárgyban különböznek és úgy tudom egyiknek sincs köze a játékfejlesztéshez. A MIT akkoriban más szakirányokat tartott, pl. mesterséges intelligenciával kapcsolatosat (aminek ismerete egyáltalán nem hátrány játékfejlesztésnél). Nézd meg a szakirányok tárgyait és ha látsz olyan tárgyat ami érdekel azt válaszd.
Nem ezen fog múlni hogy mivel fogsz foglalkozni. Vedd fel a játékfejlesztéssel kapcsolatos szabvál tárgyakat és próbálj meg egy témába vágó cégnél végezni a szakmai gyakorlatodat, ha meg vannak elégedve veled akkor valószínűleg ott is maradhatsz.
En igy utolag azt ajanlom neked, hogy a tanszekek szakdolgozat-, onlab temait nezegesd. AUT-on is szokott lenni 1-2 Unreal, vagy mas jatekosabb tema, de erdemes korulnezni.
Egyebkent 3-4 szakiranyos targyad lesz osszesen, annyira nem hatalmas dontes az eletedben.
A szoftverfejlesztes szakirany pedig 80%-ban adatbazisokrol szol, en lehet utolag mast valasztanek.
Szoftverfejlesztésen belül az összes tárgy megegyezik, csak az önlab témák különböznek. (IIT-n a Unity-s játékfejlesztés szimpatikus, míg AUT-on csak sima játékfejlesztés van. Bár gondolom attól még választhatom a Unity-t)
Attól, hogy a tárgyak meg fognak egyezni, attól még az előadók különbözőek lesznek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!