Ti milyen nyelvet ajánlotok játék készitésre? (Programozási nyelv)
Persze miután elsajátítottad a programozási logikát.
Ismerkedj meg az OpenGL-el. C/C++ környezetben.
Nem értem és nem is fogom, hogy miért Python-t ajánlja mindenki. Nem azt mondom, hogy rossz. Gyorsan lehet vele, haladni, az tény.
De lényegében, ha későbbiekben 3D-t szeretnél, akkor sebesség centrikusabb nyelv fog kelleni, ahova nincs beiktatva "tolmács program", ami a C ill. C++. Python interpreteres nyelv, ami nem megfelelő ilyen téren. Míg a C és C++ Compileres. Tehát Python után, átszokni rögös út lesz.
Így én a C ill. C++ nyelveket javaslom. Igaz, nehézkesebb a megértése, és alacsony szintet is támogatja.
0-ról sokan C++-ban írják
de például ott a Unity elég jó támogatottsága van, ingyenesen használható és ott például C# és Javascript van
Én személy szerint C#-ban programozok Unityben. Tetszik, hogy kb bármilyen fontosabb telefon op rendszerre, konzolja, számítógépes op rendszerre, TV-re......lehet vele játékot/alkalmazást készíteni...
Ami extra előny, hogy arduino és virtuális szemüveget is támogat.
23F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!