Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Ti milyen nyelvet ajánlotok...

Ti milyen nyelvet ajánlotok játék készitésre? (Programozási nyelv)

Figyelt kérdés

2016. ápr. 23. 22:11
 1/9 A kérdező kommentje:
Kezdönek vagyok amúgy (Szóval még nem nagyon tudok nyelvet kivéve pici C++ de abból is nagyon alap cuccokat).
2016. ápr. 23. 22:14
 2/9 A kérdező kommentje:
Kezdő*
2016. ápr. 23. 22:14
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Igazából tökmindegy. Elsőre úgysem 3D FPS-t akarsz csinálni multiplayer móddal, hanem olyanokkal fogsz kezdeni, hogy "gondoltam egy számot, találd ki", "legyen ön is milliomos", stb. Aztán ha már ezek mennek, csinálhatsz Pong-ot, Jezzball-t, stb. Ezeket bármilyen nyelven meg tudod csinálni, legyen az C, C++, C#, Java, Python, Brainfuck, kutyafarka. Aztán majd jó pár év kísérletezgetés után eljutsz odáig, hogy csinálj valami 3D-s dolgot (pl. egy egyszerű forgó kockát), már úgyis fogsz tudni Google-özni annyira, hogy rákeress a problémára.
2016. ápr. 23. 22:29
 4/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szerintem jó lesz a Python nekem azt mondták legtöbben.
2016. ápr. 23. 22:35
 5/9 anonim ***** válasza:

Persze miután elsajátítottad a programozási logikát.

Ismerkedj meg az OpenGL-el. C/C++ környezetben.

Nem értem és nem is fogom, hogy miért Python-t ajánlja mindenki. Nem azt mondom, hogy rossz. Gyorsan lehet vele, haladni, az tény.

De lényegében, ha későbbiekben 3D-t szeretnél, akkor sebesség centrikusabb nyelv fog kelleni, ahova nincs beiktatva "tolmács program", ami a C ill. C++. Python interpreteres nyelv, ami nem megfelelő ilyen téren. Míg a C és C++ Compileres. Tehát Python után, átszokni rögös út lesz.

[link]

[link]

Így én a C ill. C++ nyelveket javaslom. Igaz, nehézkesebb a megértése, és alacsony szintet is támogatja.

2016. ápr. 24. 08:53
 6/9 SimkoL ***** válasza:
Ha már ismered valamennyire a C++-t, akkor maradj ezen a vonalon.
2016. ápr. 24. 09:35
 7/9 A kérdező kommentje:
Akkor maradjak C++ köszönöm a válaszokat.
2016. ápr. 24. 13:47
 8/9 anonim ***** válasza:

0-ról sokan C++-ban írják

de például ott a Unity elég jó támogatottsága van, ingyenesen használható és ott például C# és Javascript van

Én személy szerint C#-ban programozok Unityben. Tetszik, hogy kb bármilyen fontosabb telefon op rendszerre, konzolja, számítógépes op rendszerre, TV-re......lehet vele játékot/alkalmazást készíteni...

Ami extra előny, hogy arduino és virtuális szemüveget is támogat.

23F

2016. ápr. 25. 07:42
 9/9 anonim válasza:

[link]

Ez a nyelv áll legközelebb a számítógéphez.

2016. júl. 12. 09:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!