Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Java önéletrajz és portófólió...

Java önéletrajz és portófólió projektekben milyen ötleteitek vannak?

Figyelt kérdés

Szóval Java projekt ötletekre lenne szükségem portfólióhoz, mini projekteket akarok készíteni amiket be

írhatok az önéletrajzomba és beszélhetek róla az interjún.

A lényeg, hogy minél több mindent felhasználjak a felsorolt technológiákból (az állás leírásokból).

(Java 7 / Java 8 ( lambda ) , swing, spring , spring mvc, jpa, hibernate, jsf, servlets, rest, soap etc ...)

Azért írtam ki a kérdést, hogy változatosabb legyen kicsit a felsorolt projektek témája.

Ha valaki a témában dolgozik és esetleg az új jövevények interjúvolásában is részt vessz kérem jelezze.

Az önéletrajz tekintetében arra gondoltam, hogy a silány europasszt kicserélem egy, amerikai típusúra vagy más néven creative-re egyedi designnal.

Hogy miért bonyolítom ennyire ?

3 éve dolgozom adatbázisokkal és leragadtam egy szar projekten ahol az időm nagy részében csak adatokat módosítok, emelet persze van a szokásos szarakodás az-e-mailekkel, dokumentációval stb.

A főnök fejét már hiába eszem meguntam az ígérgetéseit, próbálkoztam párszor de nem igazán sikerültek az interjúk, fogalmam sincs már mi a f** tanuljak vagy árjak be a cv-be.

Bazi nagy technikai könyvekhez nincs türelmem meló után...próbáltam de kimerítő,így hogy a melónak semmi köze hozzá. Minél előbb szeretnék le lépni egy másik helyre.

Szóval innen született az ötlet, hogy kisebb projekteket csinálok, amiben alkalmazok néhány dolgot amit általában meg szoktak kérdezni az interjúkon meg amiket élvárnak a jelentkezőktől. Méretét tekintve olyanokra gondolok mint amiket a fizetős tutoriálokban szoktak bemutatni pl- lynda, vagy pluralsight on. (max 4-7 óras kurzus alatt).

Szerintetek mennyire jó ez az ötlet ?

2016. ápr. 7. 15:29
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
71%

Gyakorlasra jo, de inkabb utana kene menni, hogy miert nem sikerultek az interjuk.

Attol, hogy csinalsz 1-2 minta projektet es egy fancy oldalt, meg egyaltalan nem biztos, hogy jobb lesz a megitelesed.

(Vicces egybeeses es peldakent jo lehet: Pont most interjuztattunk tegnap egy sracot, akinek nagyon igeretes volt az oneletrajza. A valosagban viszont siralmas volt. 10 eve amit tanult, azt hasznalja a mai napig, semmi foglama nem volt a jelenlegi technologiakrol es nem is volt igenye tanulni.... Hiaba volt igeretes, csak idopazarlas volt, hogy bejott, pedig volt referenciaja is, ami nem tunt rossznak.)

2016. ápr. 7. 16:24
 2/11 A kérdező kommentje:

Nekem az egyik interjúvoló azt mondta, hogy van mennem potenciál mikor megoldatott velem helyben néhány algoritmust de az a baj, hogy olyat kerestek akinek több technikai tapasztalata van. Ezután elkezdtem csak junior állasra írogatni, 3-4 hónap után be hivtak egyre...

majd kaptam egy időkorlátos házit online.

A minimális kerületét kellet meghatározzam egy területnek, úgy, hogy csak egész számokkal dolgozhatok, tehát simán a gyökkel nem megyek semmire... a matek részével kavarodtam össze... pl. köbszámokra nem működött de az általuk megadott értékekre igen. de a 7*7*7 es területre 7 es 7*7 lett volna a megoldás na az ilyenekre nem működött.

Nem hívtak vissza.

2016. ápr. 7. 16:37
 3/11 A kérdező kommentje:

Mikor nem kifejezettem junior állásra jelentkeztem (vagyis midd level) akkor többen visszahívtak a kérdések, úgy 80% át tudtam. De valahol mikor jobban tisztába lettek vele mit csináltam eddig nem is tettek fel technikai kérdéseket. Most meg ha nem reagálnak.

Pedig nem csak ugyan ott próbálkoztam hanem több helyen.

2016. ápr. 7. 16:49
 4/11 anonim ***** válasza:
54%

Hova kellett volna az a minimális felszín feladat?

Olyan témákat válassz,l amelyek érdekelnek.

Érdekel az adatbázis-kezelés, a web, netán egy szövegszerkesztőt írnál, vagy egy játékot? Olyat is készíts, amiből kiderül például, hogy milyen szinten vagy matematikából. Megjegyzés: az Msc-s programtervező informatikusok kaptak egy feladatot, hogy egy dimenziós tömbbel ábrázoljanak mátrixot. A legtöbben nem tudták megoldani.

2016. ápr. 7. 20:28
 5/11 A kérdező kommentje:

Minimális kerületet kérték a felszínből ( a kerület különbözhet annak függvényében, hogy milyen alakú, mennyire négyzetes vagy elnyújtott téglalap alapú annak ellenére, hogy a terület ugyan annyi.

pl. 10+40+10+40 = 100 méter 10*40 = 400 négyzet méter minimálisan -> 20+20+20+20 = 80 méter , 20*20 = 400 négyzet méter.

Egy java junior állásra kérték.

2016. ápr. 7. 23:01
 6/11 A kérdező kommentje:

Újabban spring mvc és a hibernate-ot kezdtem tanulmányozni.

Érdekelnek, a különböző idő managelő, task managelő nyilvántartó programok, ERP-k újabban többet hallotam felőlük több cégtől első sorban valami hasonlón szeretnék elkezdeni dolgozni vagy valamilyen automotive java projekten, mindkettőből láttam több cégnél pozíciókat.

Egy másik dolog ami érdekel de nem igen tudtam még foglalkozni vele C/C++ automotiv projektek, szerverek, biztonság technika, virus irtás (BitDefender innen meg se szagolták a cv-met hiába kifejezetten kezdőt kerestek a leírásban.)

Tehát vagy valami iparral kapcsolatos projektek vagy valamilyen menedzselő, projektek érdekelnek és különböző tool-ok ilyen olyan dolgokat legenerálni automatikusan vagy valami amiben el lehet készíteni valamit.

pl. a disszertációmon automatikus kód generálással foglalkoztam :).

Most mint portófólió projekt ilyenek jutnak eszembe mint:

online hirdető oldal (pl. mint az olx),

társkereső oldal,

valamilyen oktató oldal oktatást elősegítő programocskákkal,

saját to do lista (do to optimalizálás),

munka optimalizálás

2016. ápr. 7. 23:22
 7/11 anonim válasza:
4-es. Hogy kell egy dimenzióssal ábrázolni?
2016. ápr. 12. 01:31
 8/11 A kérdező kommentje:

4 x 4 eseten veszel 16-ost

igy pl.

2 sor 2 ik eleme 2*4+2 ik pozíción lesz ->10

3 sor 1 so eleme 3*4+1 ik pozíción lesz ->13

még nem próbáltam ki de kell működjön

2016. ápr. 12. 08:59
 9/11 SimkoL ***** válasza:

Hát ha a felszínes nem ment akkor igen gyúrjál rá a matekra, mivel csak egész osztópárokat kell keresni a szám gyökéig - középiskola, 1. osztály -:

program felszin;

{$APPTYPE CONSOLE}

uses SysUtils;

type adat = record

a, b, ker : integer;

end;

var felszin_a : integer;

eredmeny : adat;

function kerulet(felszin : integer) : adat;

var i, tmp : integer;

begin

Result.a := 1;

Result.b := 1;

Result.ker := MaxInt;

for i := 1 to Round(Sqrt(felszin)) do

if felszin mod i = 0 then

begin

tmp := 2 * (i + (felszin div i));

if tmp < Result.ker then

begin

Result.a := i;

Result.b := felszin div i;

Result.ker := tmp;

end;

end;

end;

begin

felszin_a := 343; //7 * 7 * 7

eredmeny := kerulet(felszin_a);

WriteLn('a felszine: = ', felszin_a:5, ' kerülete = ', eredmeny.ker:5);

WriteLn('a oldal: = ', eredmeny.a:5, ' b oldal: = ', eredmeny.b:5);

ReadLn;

end.

2016. ápr. 12. 13:28
 10/11 anonim ***** válasza:
Webáruház, táblás játék. A webáruházat többféle technológiával is megoldhatod.
2016. ápr. 21. 12:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!