Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogy lehet kiszámítani az...

Hogy lehet kiszámítani az elégetett kalóriát? Van erre valami képlet?

Figyelt kérdés

Szeretnék írni magamnak egy oldalt, ahol rögzíthetem, hogy egy bringázás során mennyi idő alatt mekkora távot tettem meg, mennyi volt a maximális és az átlag sebességem, és ebből szeretném valahogy kiszámolni, hogy mennyi kalóriát égettem el. A számításon kívül a többi nem akadály, viszont erre nem találtam még konkrét képletet.

Lenne ötletetek erre?

Köszi!

2016. ápr. 5. 14:38
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Akkor egy körülbelüli értéket kaphatok az E=½mv2 képlettel?
2016. ápr. 5. 21:23
 12/16 anonim ***** válasza:
Nem. A biciklizés során a légellenállásnak és a súrlódási erőknek dolgozol ellent. De ez így is csak egy erős becslés, ehhez még hozzá kell adni azt az energiát amit fékezéssel veszítesz, és vannak időjárási és útviszonyok. Ha meg is tudnád becsülni, azt még át kell alakítani valahogy kalóriára.
2016. ápr. 5. 21:44
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

> Elképzelhető, hogy valaki már dolgozott hasonlón, és tud segíteni (ráadásul a programozók is emberek, így ők is sportolhatnak és számolhatják az elégetett kalóriát).

Oké, akkor én mindjárt kiírom egy új topikba, hogy mi a paprikáskrumpli receptje :'D, mivelhogy a programozók is esznek paprikáskrumplit, és akár még tudhatják is.

Nem ezen van a hangsúly, hogy "ők is csinálhatják", hanem, hogy melyik a relevánsabb kategória. Kalóriaszámításban - ismétlem, feketén fehéren leírtad, hogy neked CSAK a képlet, az elmélet kell - a kalóriaszámítás kategória a legrelevánsabb kategória.

És hogy miért próbáltalak terelni relevánsabb kategóriába? Pusztán csak azért, mert ott nagyobb eséllyel és több segítséget kapsz... de mindegy. Moderátor sem érti...

2016. ápr. 6. 00:10
 14/16 anonim válasza:

Kedves #9-esnek felhomályosításképpen: a zsírégetés valójában a zsír oxidációját jelenti, ami nem más, mint lassú égés. Nem írtam az izomsejtekről,hanem az abban tárolt glikogénről,ami test gyors üzemanyaga. Ez használjuk fel hirtelen,nagy intenzitású terhelésnél. Ilyen pl. súlyzós edzés vagy kardió jellegű mozgás magasabb pulzussal. Persze egyénenként van eltérés,mi a magas,de általánosságban elmondható,kb. 130 felett már túl erős, ahhoz, hogy egyből zsírt használjon a szervezet energiaként (mivel a zsírból való energiafelhasználás lassú folyamat). Ahhoz, hogy ilyen intenzitással zsírt is égessünk elég hosszú ideig (a legtöbb kutatás szerint min. 40 percet) kell adott tevékenységet csinálni. Sajnos a legtöbb ember ma már erre nem képes...

Egyébként kis logikával már ott elvérzik az elméleted, hogy azonnal beindul a zsírégetés, hogy ha valóban így volna akkor mindenki pillanatok alatt lefogyna. A kalóriadeficit pedig minden diéta alapja. Anélkül nincs fogyás. Persze nem mindegy annak mértéke. De miért nyúlna a szervezet a tartalékokhoz, ha egyszer többletbevitel van?

2016. ápr. 6. 05:05
 15/16 anonim ***** válasza:

14: Hát, homály az van, ez nem kétséges.

Nem kivánok erről vitát nyitni, mert ez nem ennek fóruma, legyen elég annyi, hogy a test minden esetben a májból kapja, előfeldolgozott formában az izommunkához szükséges energiát. A máj raktárait pedig folyamatosan tölti fel a szervezet, ami egy éjjel-nappal tartó folyamat.

Természetesen az alvás során az élettani folyamatok lelassulnak, míg folyamatos fizikai terhelés során gyorsabbá válnak. Ez utóbbi esetben a szervezet a zsírszövetekből pótol, ha a kalóriabevitel alacsonyabb az elkivántnál.

Ugyanez a visszapótlás viszont tétlenség esetén az izomszöveteket célozza meg, mivel a szervezet optimalizál, gazdálkodik az erőforrásaival és ínség (kalóraioptimum alatti bevitel) esetén a zsírt tartalékolja, hogy a hőháztartást képes legyen fenntartani. Ha azonban az izom terhelve van, akkor ahhoz nem nyúl.

Az meg a másik nagy paliság, hogy kalóraideficit nélkül nincs fogyás. Ennek a butaságnak a cáfolatához is ezer és ezer példa van, de hát, hagyjuk.

2016. ápr. 6. 13:06
 16/16 anonim válasza:

Én még egy ilyen példát sem láttam /hallottam,viszont az ellenkezőjére számtalant.

Egyébként saját magadnak mondasz ellent. Először azt írod,hogy a szervezet akkor éget zsírt,ha alacsonyabb az energiabevitel a kívánatosnál (tehát kalóriadeficit van), utána meg azt írod,hogy ez hülyeség.

Tényleg hagyjuk!

2016. ápr. 6. 15:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!