Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogy lehet kiszámítani az...

Hogy lehet kiszámítani az elégetett kalóriát? Van erre valami képlet?

Figyelt kérdés

Szeretnék írni magamnak egy oldalt, ahol rögzíthetem, hogy egy bringázás során mennyi idő alatt mekkora távot tettem meg, mennyi volt a maximális és az átlag sebességem, és ebből szeretném valahogy kiszámolni, hogy mennyi kalóriát égettem el. A számításon kívül a többi nem akadály, viszont erre nem találtam még konkrét képletet.

Lenne ötletetek erre?

Köszi!

2016. ápr. 5. 14:38
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
2016. ápr. 5. 16:25
 2/16 A kérdező kommentje:
Ez sokat segített...
2016. ápr. 5. 16:41
 3/16 anonim válasza:
Házilagosan ezt pontosan nem fogod tudni mérni,viszont a jó hír, hogy nem is kell. Nem tudom, tudod-e de önmagában,hogy mennyi volt a test kcalfelhasználása még nem jelenti azt, hogy annyi zsírt is égetett el,amit a mozgás okozta energiafelhasználás követelt. Ha a sporttevékenység "túl" intenzív, akkor a szervezet elsősorban az izmok glikogén(szénhidrát) raktárait fogja üríteni.
2016. ápr. 5. 17:30
 4/16 anonim ***** válasza:

#3: Ez mindegy, azokat is vissza kell tölteni valahonnan, elég nekünk a kalóriadeficit és a jó étrend.

Viszont... Nem tudjuk sem az alap kalóriaigényünket, sem az elégetettet. A bevittet sem, de azt azért hozzávetőlegesen ki tudjuk számolni. Az elégetettet max. kitapasztalni tudjuk.

Belövünk egy étrendet s ha nem jön el a siker, csökkentjük a bevitelt vagy többet mozgunk, esetleg megpróbáljuk rendbehozni az anyagcserénket, ha belassult. A fő, hogy fogyjunk s zsírból, a konkrét számok nem érdekesek.

2016. ápr. 5. 17:52
 5/16 anonim válasza:
#4-es, jó a meglátásod. Egy jó étrenddel valóban meg lehet oldani az izmok glikogén visszatöltését,úgy hogy közben legyen azért zsírégetés is. Viszont az emberek max. odáig jutnak el, hogy kalóriát kéne számolni,de hogy azt minőségi tápanyagokból kéne bevinni,arról fogalma sincs vagy esetleg joghurtot eszik fehérje gyanánt...
2016. ápr. 5. 18:08
 6/16 A kérdező kommentje:
Mit keres ez a Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás kategóriába? Én a Számítástechnika - Weblapkészítésbe írtam... :/
2016. ápr. 5. 19:01
 7/16 anonim ***** válasza:
100%
Kalóriát akarsz számolni, te is leírtad, hogy csak az hiányzik, a webfejlesztés részével nincs gond. A kalóriaszámításban nem a webfejlesztők fognak segíteni.
2016. ápr. 5. 19:09
 8/16 A kérdező kommentje:
Elképzelhető, hogy valaki már dolgozott hasonlón, és tud segíteni (ráadásul a programozók is emberek, így ők is sportolhatnak és számolhatják az elégetett kalóriát).
2016. ápr. 5. 19:20
 9/16 anonim ***** válasza:

"Ha a sporttevékenység "túl" intenzív, akkor a szervezet elsősorban az izmok glikogén(szénhidrát) raktárait fogja üríteni."

Ez nagyon nem így van!

Éppen ellenkezőleg.

Az intenzív terhelés esetén épen a zsírt kezdi el égetni a szervezet és az izomsejtekhez nem nyúl, míg a kalóriadeficites fogyókúrák rendre ott véreznek el, hogy kalóriaéhség esetén a szervezet a zsír helyett először az izomszöveteket kezdi el lebontani, ha alacsony kalóriabevitel mellett nem mozog eleget a fogyókúrázó, tehát ha nem terheli az izomzatát.

2016. ápr. 5. 20:59
 10/16 anonim ***** válasza:

Ha kerékpározol akkor ki lehetne számolni azt az energiát, amit a kerékpár az út során felemészt. Indulj ki mondjuk ebből.

Egészen pontos értéket amúgy - sajnos - nem fogsz kapni.

2016. ápr. 5. 21:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!