Hogy lehet kiszámítani az elégetett kalóriát? Van erre valami képlet?
Szeretnék írni magamnak egy oldalt, ahol rögzíthetem, hogy egy bringázás során mennyi idő alatt mekkora távot tettem meg, mennyi volt a maximális és az átlag sebességem, és ebből szeretném valahogy kiszámolni, hogy mennyi kalóriát égettem el. A számításon kívül a többi nem akadály, viszont erre nem találtam még konkrét képletet.
Lenne ötletetek erre?
Köszi!
#3: Ez mindegy, azokat is vissza kell tölteni valahonnan, elég nekünk a kalóriadeficit és a jó étrend.
Viszont... Nem tudjuk sem az alap kalóriaigényünket, sem az elégetettet. A bevittet sem, de azt azért hozzávetőlegesen ki tudjuk számolni. Az elégetettet max. kitapasztalni tudjuk.
Belövünk egy étrendet s ha nem jön el a siker, csökkentjük a bevitelt vagy többet mozgunk, esetleg megpróbáljuk rendbehozni az anyagcserénket, ha belassult. A fő, hogy fogyjunk s zsírból, a konkrét számok nem érdekesek.
"Ha a sporttevékenység "túl" intenzív, akkor a szervezet elsősorban az izmok glikogén(szénhidrát) raktárait fogja üríteni."
Ez nagyon nem így van!
Éppen ellenkezőleg.
Az intenzív terhelés esetén épen a zsírt kezdi el égetni a szervezet és az izomsejtekhez nem nyúl, míg a kalóriadeficites fogyókúrák rendre ott véreznek el, hogy kalóriaéhség esetén a szervezet a zsír helyett először az izomszöveteket kezdi el lebontani, ha alacsony kalóriabevitel mellett nem mozog eleget a fogyókúrázó, tehát ha nem terheli az izomzatát.
Ha kerékpározol akkor ki lehetne számolni azt az energiát, amit a kerékpár az út során felemészt. Indulj ki mondjuk ebből.
Egészen pontos értéket amúgy - sajnos - nem fogsz kapni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!