Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Lehet valaki junior java...

Lehet valaki junior java fejlesztő diploma nélkül?

Figyelt kérdés

2016. márc. 13. 16:37
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
41%

"Így még jobban megfontolom, hogy érdemes-e kifizetni azt a tanfolyamot (amit egyébként 200 ezer lenne), vagy próbálkozzam önállóan."

Fizesd ki a tanfolyamot és ne próbálkozz önállóan.

Nem értek egyet azzal, aki ehelyett könyvek vásárlására buzdít. Ez a szakma a legtöbbek számára nem tanulható meg önállóan. És itt a legtöbbek alatt minimum 95 %-ot értek. Kétlem, hogy te tartoznál abba a max. 5 %-ba. Nem bántásképpen mondom, hanem statisztikailag.

A tanfolyamok sok esetben valóban arra mennek ki, hogy a szervezők ezzel pénzt keressenek, de ez nem baj. A piaci kofa sem azért jár ki zöldséget árulni, hogy neked legyen mit enni, hanem azért, hogy neki legyen pénze.

A tanfolyamok közól azért érdemes válogatni, mert nyilván hatalmas színvonalbeli különbségek vannak, lehetnek.

A tanfolyam az önképzéssel ellentétben rengeteget ad is.

Biztos, hogy eredményesebb, pláne ha a 95 %-ba tartozol.

Mentes a magántanulás sok rákfenéjétől, mert élőan tájékoztatást kapsz olyan kérdésekre, amelyekre magadtól soha nem jönnél rá, vagy ha mégis, akkor rendre sokkal több erőbedobással.

A tanfolyamon létezik egy tematika, ami egy öntanulónál ismeretlen fogalom, emiatt rengeteg időt elveszteget, mire felismeri annak szükségességét és elkezdi MAGA kiépíteni, felvázolni azt a metódust, amit ő fontosnak tart, vagy érez. Ez persze rendre hibás, aminek később meg is lesznek a következményei.

A tanfolyam, ha 2 kilóba kerül, puszedli ahhoz képest, hogy mit ad cserébe. Ha másra nem gondolok, csak arra, hogy később egyetlen hónap alatt visszakeresed ezt az összeget egy rosszul fizetett munkahelyen, akkor úgy vélem, elég jól szemléltettem.

Emelett, a tanfolyammal messze nem hagy fel olyan sok ember, mint a magántanulással, ott sokkal kevesebb a kudarcélmény és több a húzóerő, ami teljesítményre sarkall.

2016. márc. 17. 09:59
 12/22 anonim ***** válasza:
100%

A kérdés megválaszolásra került, így már tárgytalan, viszont a későbbiekhez hozzászólnék...

Én lassan 9 éve elkezdtem önállóan foglalkozni programozással, kezdetben napi szinten 5-20 órát beleölve pár hónapon keresztül, de úgy, hogy egy 25.000 soros kódot próbáltam szerkeszteni...mármint nem könyvből tanultam hanem, azt sem tudva mi az a programozás elkezdtem szerkesztgetni egy kódot :D

Hát ez a tanulási folyamat szerintem a legtöbb időt igénylő út és messze nem a legjobb...

Webfejlesztést először otthon önállóan leírásokból + könyvből tanultam. Ez már elég hasznos tanulási folyamat, viszont nekem volt előzményem, már volt valamennyi gyakorlatom és elméleti tudásom...ez is rengeteg sikerélményt hozott magával...

Utána 1 éves felnőttképzésen vettem részt ami árban elég drága volt, de szerintem megérte a pénzét a tanár, mert rengeteget tanultam elméletben és rengeteget tapasztaltam gyakorlatban! Ez is egy nagyon hasznos módszer a tanulásra...

Első munkahelyemen részt vettem egy C# képzésen, ez egy 200-300 közötti tanfolyam volt, de 5 napos...hát 5 nap alatt szintén rengeteget tanultam, elég intenzív volt az anyag, itt főleg elméleti volt az oktatás, de csinálunk minimális gyakorlatot is...

Google a barátod,

Wiki a barátnőd,

Youtube a szeretőd :D

Most főleg youtube-ról, de mind3-at használva tanulok játékfejlesztést. Persze van alaptudásom, tehát ha megnézek egy videót mit hogyan oldanak meg az alapján eltudok indulni a megvalósításban, csak vannak még hiányosságaim az adott területen, de eddig minden szembejövő problémát megtudtam oldani vagy így, vagy úgy...

Szerintem a legjobb ha te magadnak kitalálsz valami projektet amit meg akarsz valósítani és ezen dolgozol...

Az önszorgalomból tanulás és a tanfolyamok is nagyon hasznosak lehetnek, de kell elég kitartás és rengeteg tanulás ahhoz, hogy elérd a célod...persze ez attól is függ mi a cél!

Ha képes vagy könyvből tanulni akkor első körben megpróbálhatsz egy ilyen könyvet átrágni, hogy egyáltalán érdekel e téged ez a dolog, van e érzéked hozzá...

Nehogy több százezer kifizetése után gyere rá, hogy neked ez nem tetszik, vagy épp a képességeid gátolnak...

Ha a könyv elolvasása után úgy érzed szívesen foglalkoznál ezzel és megérne neked egy ilyen tanfolyam ennyi pénzt akkor menj el rá :)

23F

2016. márc. 17. 11:24
 13/22 A kérdező kommentje:
Igen, az is teljesen igaz, hogy aki a nulláról kezdi az önképzést (ahogy én), azért annak elég nehéz kitalálnia, hogy mit és hogyan tanuljon...
2016. márc. 17. 13:30
 14/22 A kérdező kommentje:
Azzal kapcsolatban is szeretném a véleményeteket kérni, hogy van-e értelme ráfeküdni egy ilyen speciális területre, mint a Java programozás, úgy, hogy egyébként más infós területekhez nem értek? Vagyis elég, ha valaki csak egy speciális dologhoz ért? Beérik a munkáltatók ennyivel?
2016. márc. 21. 20:20
 15/22 anonim ***** válasza:
65%

A java programozás koránt sem annyira speciális terület, hogy ne érnék be ennyivel.

Azt viszont érzékelem, hogy a kérdéseidet inkább a jövőre vonatkozóan tetted fel, mivel aki javaban eladható színvonalon tud programozni, az már otthonosan mozog egyéb területeken is, ez ugyanis kikerülhetetlen.

2016. márc. 21. 20:28
 16/22 anonim ***** válasza:

Elkezded és nehogy azt hidd, csak java programozást fogsz tanulni...mindig lesz 1-1 dolog aminek utánanézel...

pl ha androidra írsz programot akkor megnézed hogyan működik 1-1 megoldás, milyen technológiák, lehetőségek vannak...

szóval már a programozás tanulása és végzése közben rengeteg olyan dolgot tanulsz ami fontos a javahoz, de nem feltétele a java programozásnak...

23F

2016. márc. 21. 22:05
 17/22 A kérdező kommentje:
Igen, aboszolút a jövőre vonatkozóan kérdezem... próbálom felmérni, hogy mennyire van értelme belevágnom így 28 évesen. :) Eddig teljesen más területtel foglalkoztam.
2016. márc. 22. 09:11
 18/22 anonim ***** válasza:
100%

volt kolléganőm az anyám lehetett volna (volt egy velem egyidős fia :D) szóval 50 körül járhatott...

Eredetileg valami textilipari végzettsége volt, ne kérdezd mi, nem értek ahhoz az ághoz :)

Szerintem még idősebben kezdett el programozással foglalkozni, mint te most és mégis főállásban végezte egy elég fontos rendszer fejlesztését, karbantartását...

Szóval 28 évesen nem vagy elkésve nyugi...

23F

2016. márc. 22. 09:25
 19/22 A kérdező kommentje:
Köszi, jól esik ezt olvasni. :)
2016. márc. 22. 10:04
 20/22 A kérdező kommentje:
Bocsi, hogy így nyomulok a kérdésemmel, hogy megint kiemelem, de szívesen olvasnék még véleményeket, tapasztalatokat. Nincs kivel megbeszélnem ezt.
2016. márc. 24. 09:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!