Programozás elkezdése?
Szasztok,
Szeretnék elkezdeni programozni de lenne pár kérdésem:
1. Melyik programozási nyelv a megfelelő? Én a Pascalra gondoltam. Ez megfelelne?
2. Alap angoltudással elboldogulnék kezdetben?
3. Napi kb 2 óra elég rá?
1. angol nyelvkecke kezdőknek
2. google lecke haladóknak
3. you have no life
" 3. you have no life"
Ha jól fordítom akkor: Nincs életed
Ezt hogyan értelmezzem?
1. Kezdésnek jó.
2. Relatív, attól függ, mit értesz alap angoltudáson. De mindenképpen javallott hozzá, mivel bővebb/frissebb szakirodalom érhető el angol nyelven.
3. Megint csak relatív, attól függ mit akarsz elérni, és a két órában mitt csinálsz.
Én így tapasztalt fejjel azt látom, hogy te már szarul állsz ehhez az egész programozás-dologhoz. Na de menjünk szépen sorjában:
1) Nem tudom, hogy mennyire tűnik fel a dolog, de te most a csavarhúzódhoz megfelelő csavart akarod kiválasztani. Ezt nem fordítva szokás csinálni? Megnézem, milyen csavarra van szükségem, és olyan csavarhúzót választok, ami pontosan illik a csavarhoz. Ha ezt a kis metaforát nem értenéd, ez azt jelenti, hogy először azt találom ki, hogy egyáltalán mi a fenét akarok csinálni:
- Talán asztali gépekre vagy laptopokra akarok programokat írni?
- Netán mobilra?
- Esetleg egy olyan programot akarok csinálni, amit a böngészőmben tudok megnyitni és ott tudom használni?
Ha ezt kitaláltad, utána lehetne esetleg azon gondolkodni, hogy ehhez milyen nyelvvel érdemes hozzáállni.
2) Nem angol kell először, hanem magyar! A programozás sokaknak azért nem megy, mert még magyarul sem tudják pontosan elmondani, hogy mit akarnak csinálni. Szerinted, ha magyarul nem megy, majd egy idegen programozási nyelven menni fog?
De nézzük csak meg, mit tudsz produkálni. Szomjas vagy, ott van egy italautomata, ami ilyen fél literes palackos italokat árul, és te jó ötletnek találod, hogy vegyél egy flakon valamit. Írd le szép magyar mondatokkal megfogalmazva, hogy hogyan is néz ki ez az egész dolog, ha te vagy a vásárló, és mit kell csinálnod, ha netán te lennél az automata. Valahogy úgy gondolom, hogy "Odamegyek az automatához...".
3) Ebből a napi 2 órából nekem az jön le, hogy valami külső hatás miatt akarsz programozni tanulni, és belekényszeríted magad ebbe az egészbe. Ez nem úgy megy, hogy naponta két órát foglalkozok vele. Ott fogsz gebedni a probléma felett órákon át, vagy feladod és hagyod a francba.
Én még kiegészíteném egy pár dologgal:
4) Ha nem tudok valamit, akkor beírom a Google-be, mert 90% esély van rá, hogy az adott kérdésbe valaki már belefutott. Ha beírtál volna annyit, hogy "programozás elkezdése", most nem lennél itt, mert már tudnád a választ. De ehelyett most itt kell koptatnom a billentyűzetemet.
5) Csak azután kérdezek, miután a 4. pontban tárgyalt keresés kudarcba fulladt.
Eddig nekem úgy tűnik, hogy az önálló problémamegoldás nem az erősséged, pedig ez a legfontosabb a szakmában.
Mindhárom kérdésedre a válasz: IGEN.
A 4-es válaszoló sorait ne vedd figyelembe. Maga sem tudja miről beszél. Na meg, neked most nem az a feladatod, hogy meghatározz olyasmit, amiről jelen pillanatban még érthetően nem sok fogalmad van.
4-es: Fogalmam nics, miért kell így letámadni ekkora baromságokkal valakit aki ide jön és normálisan kérdez?
De hát, ezt nyilván éppen te nem fogod tudni megválaszolni, talán még magadnak sem.
Azon meg hangosan felnyerítettem, hogy három ilyen kérdésből amit a kérdező feltett, milyen messzemenő következtetéseket vontál le az illető képességeire vonatkoztatva. Ezt még a TV jósok sem nagyon merik meglépni, pedig a köreikben a pofátlanság és a hozzá nem értés csúcsra van járatva rendesen.
Mindegy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!