Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Programozás elkezdése?

Programozás elkezdése?

Figyelt kérdés
Hogyan kezdjek neki?Weblap programozást már gyakorolgattam,de most megnézném milyen offline programozni(lehet nem igy hívják).Lényeg az hogyan kezdjem el(programok?)?

2013. dec. 20. 12:16
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Konzol alkalmazásokkal érdemes begyakorolni az algoritmusokat, tervezést, objektumokat, az alapokat.

A C++ és Java is járható út (ha már említetted), én a Pythont ajánlom.

2013. dec. 20. 12:32
 2/9 anonim ***** válasza:
26%
Ha a html jól megy, akkor offline-ban gyakorold a vbs-t, majd jöhet a free pascal.
2013. dec. 20. 12:54
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
#2 és aztán lesz 2 kihalt proceduális nyelv a tárházában. Még FreePascal esetleg tanulónyelvnek oké.
2013. dec. 20. 12:56
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Jó neki a frípaszkál, legalább már az előtt elmegy a kedve, mielőtt bármi piacképes tudást szerzett volna.
2013. dec. 20. 15:44
 5/9 tabaki ***** válasza:
Nem derül ki, hogy a weblap-programozás milyen szintet jelent. Abban is mehetsz tovább trükkös CSS-ekkel, JavaScripttel, PHP-vel. Az már rendes programnyelv, éppenséggel offline is használható, és visz a C-szerű nyelvek felé.
2013. dec. 21. 09:44
 6/9 anonim ***** válasza:
47%

Minek olyan nyelvet tanulni, amit később nem fogsz használni, de "segít" valamit megtanulni, ami nem az. Ez olyan mintha azt mondanám: megtanulok előbb latinul, mert utána már baromi könnyű lesz megtanulni olaszul....

Ennyi erővel eleve tanulhatnál olaszul is.

2013. dec. 21. 13:09
 7/9 anonim ***** válasza:
56%

Én is amondó vagyok, hogy olyan nyelvvel kezdj, amit már egyből tudsz használni.

Jó, hogy ezek a Pascal meg Python meg hasonló házifeladat-programnyelvek könnyebbek, cserébe viszont teljesen haszontalanok, szóval én a C++/C#/JAVA hármasból választanék.

2013. dec. 21. 14:22
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

"Minek olyan nyelvet tanulni, amit később nem fogsz használni, de "segít" valamit megtanulni, ami nem az."

Azért mert a tanulás fokozatos - nem egyből a mély vízbe dobják az embert, hogy "Nesze, tanulj meg úszni, kapálozzál már... Megfulladtál? Azért mert nem tudsz úszni..."

A programozás tanulása is ilyen folyamatokból áll. Általános iskola alsóbb osztályaiban - szerencsésebb helyeken - ezért használnak kezdetben "látványos" nyelveket - Logo, Sketch, KODU Gamelab, Lego Mindstorms,... (Ezekre példa egy észtországi projekt: [link] ) - hogy a gyereknek sikerélménye legyen, ezáltal motiváltabbá váljon, könnyebben megértse az alapvető struktúrákat. Nemhiába használják a code.org-on is a Sketch egy variánsát a kezdőknek: [link]

A Pascalt, illetve a Basicet is pont a programozás tanítására/tanulására fejlesztették ki, "mondatszerű" szerkezeteik könnyebbé teszi a programozás megtanulását.

Most felmerülhet a kérdés: "és ha programot akarok írni? Azt nem holt nyelveken teszem!"

Válaszként erre azt mondhatomm hogy a Pascalt nem azért tanítják (én is tanítottam) az általános iskola felsőbb osztályaiban/a középiskolákban, hogy programozókat képezzenek, hanem hogy az informatika iránt érdeklődő nebulónak egy könnyen elsajátítható biztos alapja legyen a programozás elméletéről.

Másrészt hobbiprogramozáshoz a Freepascal és a Lazarus révén egy teljesen alkalmazható a Pascalban szerzett jártasság.

Harmadrészt biztos alapokat felhasználva a migráció más nyelvekre könnyebb.

Negyedrészt vannak még nyelvek, amelyek még egy abszolút kezdőnek is nyújthat kezdeti sikereket - ilyen például a Python.

C++-al és Java-val kicsit vigyáznék - kezdőnek nagy falat lehet.

2013. dec. 21. 15:05
 9/9 anonim ***** válasza:
Ugyan a Python nem teljesen haszontalan, de ajánlhatom a Javát, vagy a C#-ot kezdésre, azokkal csak nyerhetsz, bár kezdetben egy kicsit bonyolultabbak.
2013. dec. 21. 20:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!