Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » A programozók hogyan tudnak...

A programozók hogyan tudnak "megállás nélkül" kódolni, programozni 8 órán keresztül a munkahelyükön?

Figyelt kérdés
2016. márc. 3. 02:28
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
100%

Sehogy.

Ha ezt megtennék, a mentő vinné el őket du. 16 táján.

Az lehet, hogy ha egy érdekes probléma van, akkor az hajtja az embert. Ilyenkor még a pisilés is luxus és mehet a móka akár 16 órán át, de "csak" a fizetésért nyomni egy érdektelen valamit, hát az elképzelhetetlen. Legalábbis számomra, de azt hiszem ezzel nem vagyok totál egyedül.

2016. márc. 3. 02:40
 2/20 A kérdező kommentje:

Persze szünetekkel együtt, vagyis van wc, kaja.

De úgy, mint egy gyárban a betanított munkás csinálja megállás nélkül a munkáját....

2016. márc. 3. 02:41
 3/20 anonim ***** válasza:
Nem egészen értem a kérdést. Hogy nem akad el, hogy nem fárad el, vagy tulajdonképpen mit kérdezel?
2016. márc. 3. 03:15
 4/20 anonim ***** válasza:
Én sem értem. Miben különbözik a billentyűkoptatás a futószalag melletti forrasztástól vagy pénztárgép-kezeléstől?
2016. márc. 3. 04:40
 5/20 anonim ***** válasza:
100%

Kicsit vicces a dolog...

Munkahelyen nem dolgozok végig 8 órát soha, mert annyira nem izgalmas a feladat, van feladat, tehát lenne mit csinálni, de nem tud addig lekötni, hogy megállás nélkül csináljam...kisebb-nagyobb szünetekkel dolgozok...

Otthon volt olyan, hogy kb 16 órát végig ültem és programoztam, de azt élveztem, volt egy konkrét feladat amit meg akartam valósítani és meg is csináltam a főbb részeit. Akkor észre sem vettem, hogy elment 16 órám...

Mondjuk munkahelyen is van olyan, hogy bejövök reggel 7-re és alig veszem észre és már dél van...persze ebben van gyakorizás, youtube zene hallgatás, munka......

Elég gyorsan megy az idő még akkor is ha nem élvezem minden pillanatát annak amit csinálok :)

Meg nem csak programozás van...megbeszélések, hülyéskedés a kollégákkal (labdázás, vicces képek linkjeinek küldése, poénkodások...)

Tehát ne úgy képzeld el az irodát, hogy ülünk egy sorban 20-an és mindenki csak gépel :)

Dobáljuk néha egymást labdával, küldözgetünk 1-1 hülye képet egymásnak, van aki cigizni kijár, én pl teázni szoktam néha, 1-1 pár perces youtube vidit megnézek, zenét hallgatunk, megbeszéljük a feladatokat...

23F

2016. márc. 3. 07:56
 6/20 SimkoL ***** válasza:
81%
Én anno kijártam a közeli borozóba is 'ihletet' meríteni :)
2016. márc. 3. 08:15
 7/20 anonim ***** válasza:
100%

SimkoL

régen láttam egy cikket ahol leírták, hogy milyen dolgokat találtak egyesek program kódom kommentjei között...

Szerintem egy részük is valahogy ilyen programozóktól kerülhetett bele :D Bevásárlólista, meg szerelmes levél :D

Túl jó kedve volt a programozónak és inkább verset írt :D

ki tudja, lehet közben még dalolászott is :D

(nem leszólásként mondom :) )

23F

2016. márc. 3. 08:27
 8/20 anonim ***** válasza:
100%

Feladattol fugg - volt hogy ilyen csinaltam, hogy reggel leultem, este este, munkaido vege utan egy oraval szolt ram a fonok, hogy ideje hazahuzni, en meg akkor eszmeltem fel, hogy ehes vagyok, szomjas vagyok, egesz nap nem voltam WC-n.

Bar ez a ritkabb - altalaban rohamokban szoktam dolgozni, netezek, reddit, gyak.hu, olvasok, megjon az ihlet, akkor egy ideig duborog a kod, aztan megint szunet. Mikor hogy, meg mit kell csinalni. Egy UI kodolast pl lehet csinalni menchanikusan, mert ahhoz nem igazan kell gondolkozni - ott inkabb gaz, hogy elkalandozom es kb barmi mast csinalnek, csak azt ne :D

2016. márc. 3. 13:00
 9/20 SimkoL ***** válasza:
67%
Attól, hogy ti nem isztok még nem kell az embert lepontozni :( A munkámat senkivel sem beszélhettem meg mivel vagy államtitoknak vagy szolgálati titoknak minősült. A borospohár csak nem fecseg...
2016. márc. 3. 14:40
 10/20 SimkoL ***** válasza:
kiadsam333: az én forrásaimat biztosan nem látta senki. A főnököm is csak egy 'exe'-t kapott 'Használati utasítás'-sal.
2016. márc. 3. 14:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!