A phython programozási nyelvvel lehet programokat készíteni vagy kell hozzá pygame is? Vagy inkább a Delphit kéne használnom?
A delphivel ekvivalens a lazarus és ingyenes. Egyébként, a delphi legújabb verziójának top eszköze több ezer dollár. A régebbi verziók meglehetősen olcsók. Én pl. kliens-szerver alkalmazásokat a delphi 3 CS-sel készítek a mai napig is. De ez természetesen legális.
Az új delphi verziók közül is van olyan ami pár száz dollárért megvásárolható. Ha belegondolok, egy gépi forgácsoló első körben legalább 10-szer ennyi kiadással kell, hogy számoljon, ha dolgozni akar.
A delphi XE, vagy a 10 pedig azért kerül olyan sokba, mert olyan jó is. Ezen túl, visszahozza a pénzt fejlesztési időben.
Bocsánat,csak most veszem észre,hogya kérdést rosszul tettem fel,bocs,de már nagyon fáradt voltam.
Szóvak a kérdés az,hogy pythonnal us lehet-e önmagában programozni JÁTÉKOT vagy kell hozzá ez a pygame-es dolog?
Csak egy egyszerű játékot szeretnék programozni a gépemre.
Ezért választanám a Pythont,mert itt van objektum orientáció.Csak nem tudom hogyan kell.
Csak nyilakkal vagy akármivel tudjak irányítani egy kis objektumot. Ezt hogyan kellene megvalósítani? Mármint azt hogyan tudom leírni,hogy hogyan nézzen ki az objektum betűkkel. Az if-es dolog az megy. El tudná vki magyarázni?
És ezeket honnan tanuljam?
Vagy esetleg itt is elmagyarázhatná valaki,de igazávól csak a szavak kénének hogy mit jelölnek a többi dolog már csak gyakorlás kérdése gondolom.
pygame helyett választhatod még pl a sfml is. Nagyon szuper lib és full oop tervezésű. Én is a pythont preferálom de sfml el pygame helyett.
Vagy ha nem akarsz programozni mert nem megy neked vagy lusta vagy tanulni mert ráébredtél ez nem a te pályád akkor a construct2d programot ajánlom nagy a közösség aktívan fejlesztik és sokkal bonyolultabb dolgok összehozhatóak benne mint amelyeket te szeretnél csinálni.
Nem kell minden esetben programozást tanulni ha nem akarsz. Döntsd el magadban mit akarsz egyszerűbb játékokat programokat készíteni vagy többet. Ha nem vágysz többre akkor próbáld ki a programozást és a construct2 is mindkettő megfelel a céljaidnak az utóbbi sokkal kevesebb erőfeszítéssel. Ha valaki itt azt írná erre hogy egyedit nem fogsz tudni alkotni vele ne hallgass rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!