Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Melyik programozási nyelvvel...

Melyik programozási nyelvvel tudnék készíteni pl:operációs rendszert, szótárt, naptár stb? Vagyis lényegében ilyen kisebb programokat?

Figyelt kérdés
2009. okt. 1. 17:05
 1/5 anonim ***** válasza:

Nem semmi vagy xD

"Melyik programozási nyelvvel tudnék készíteni pl:operációs rendszert... lényegében ilyen kisebb programokat"

Az operációs rendszerek tényleg egyszerű kis programocskák szoktak lenni. xD Operációs rendszert ne akarjál írni, mert olyan, ami tetszene is Neked, nem hiszem, hogy a következő 20 évben össze is jönne.

Egyéb kisebb programokat, mint pl szótár, naptár, stb (ezek már tényleg egyszerűbb kis programok, jól mondtad), szinte bármelyik haladóbb fejlesztőkörnyezettel tudsz készíteni. Főleg most már, hogy control-pakkok tömkelegét lehet letölteni különböző fejlesztő környezetekhez. Gyakorlatilag letöltesz egy naptár control-t és azt kell csak működésre bírnod. Én valamilyen .NET alapút javasolnék. Esetleg C++, ahhoz jó sok segédlet van.

2009. okt. 1. 17:19
 2/5 A kérdező kommentje:
Az operációs rendszert nem kis programnak gondoltam. Véletlenül rosszul raktam fel a kérdést.
2009. okt. 1. 17:41
 3/5 anonim ***** válasza:

Kezdésnek mindenképpen az ASM-et ajánlanám. Az igazi az NASM, de egy MASM is megteszi.

[link]

Számolj be róla mire jutottál! ;)

2009. okt. 10. 22:39
 4/5 A kérdező kommentje:
Rendben :D
2009. okt. 11. 11:09
 5/5 anonim ***** válasza:

Operációs rendszert ne akarjál írni.

A többit meg amiben szeretnéd. De pl delphi ben vagy visual basic ben lenne a legegyszerűbb szerintem, ja és ne higgy az elöttem szólónak, és ne Assembly vel kezdj azért találták a többi programozási nyelvet hogy ne abban kelljen programozni. Bár abban teljesen igaza van hogy azzal ezt meg lehet csinálni, mert ugye amit Assemblyben nem lehet megírni, azt nem lehet megírni :d

2009. nov. 9. 17:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!