A programozásnak csak az eleje nehéz?
"Elkezdem programozni tanulni de van amikor egyszerűen nem értem amit olvasok. "
Ez nem biztos, hogy a te hibád.
A könyv, amiből tanulsz, lehet, hogy nem a te szinteden van megfogalmazva, az is lehet a gond, hogy a nyelvezete, a magyarázás módja nem fexik neked. Keress másik könyvet, hátha az ugyanazt a dolgot jobban képes megértetni veled.
Az is lehet a gond, kezdők ilyen problémába gyakran belefutnak, hogy hiányoznak olyan előismereteid, amelyek szükségesek lennének az adott rész megértéséhez.
Miből tanulsz?
Szerintem az elejére célszerű keresni egy tanárt, ha az elején jól elmagyarázza az alapfogalmakat, akkor utána már könnyebben tovább tudsz menni önszorgalomból.
Reiter könyv ritka fos.
Szerintem valami angol anyagot keress, magyarból kevés az igényes.
Ha végül is tudod folytatni, akkor nincs olyan nagy baj. Mert végül is haladsz, csak néha időbe telik megérteni az olvasottakat. Ha már érted a dolgokat, akkor nem nehéz, bár kinek mi a nehéz?
A kezdőnek a vezérlési szerkezetek a nehezek. Később például az osztály és az adatszerkezetek lesznek nehezek. Aztán egy ideig nem kell bonyolult elméletet megérteni, de előjöhet az, hogy megpróbálsz SDL-lel rajzolni egy Qt-s ablakba. Az adatbázisok, az internetes kommunikáció is olyan, amit érteni kell, és nem nagyon lehet megkerülni. Aztán pedig jön egy új paradigma, mert anélkül nem lehetsz kiváló programozó. De végül rájössz, hogy mindig van mit tanulni, és hogy ez a szép a programozásban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!