Valaki megtudná nekem irni ezt a programot Delphibe? Illletve magyarázat is kéne. Tudom elég alap, de sokat segitene.
Jól van, lenyugodtam. A feladat leírásában nem szerepelt semmi 'extra' tehát ha mindent két oldalasra akarna csinálni, stb..
Off:
Tényleg felb..szták az agyamat. Nagyon sok embernek írtam itt már programot, mert valóban 'járulékos' volt a programozás a saját szakán. Felénk nem szokás ez az 'irigység és a nem adom tudásom ingyér' ez olyan 'úri huncutság'. Tudom paraszt vagyok, soha nem is szégyelltem, de egy normális társadalomban az a minimum, hogy segítsünk a másikon - önzetlenül -
@#15:
Semmiért. Sokak véleménye, köztünk az enyém is, mondhatni, helyi hagyomány, hogy a kérdező is aktívan vegye ki a részét a munkából, ne kész kódot várjon, hanem készítse el a magáét -- jut, ameddig jut benne --, és akkor kapjon segítséget az akadályokon való átjutásban, a gubancos kód kifésülésében, vagy egy használhatóbb módszer megtalálásában. SimkoL másképp látja a helyzetet, nyilván úgy, hogy a kérdezők értelmesebbje és dolgosabbja igenis tanul abból, hogy nagyobb rutinnal hogyan közelíthető meg a feladat, a többinek meg úgyis csak ideig-óráig hátráltatja a megérdemelt pokolra szállását. Én ezt sem tartom igazán elítélendő gyakorlatnak, de az első álláspont ultrái szerint kártékony dolog a sültgalamb-várásra szoktatni a kérdezőket, és berzenkedésüket fejezik ki a szerintem nem egészen sportszerű leminősítéssel. Annak ellenére, hogy a Gyík a hozászólásokhoz való hozzászólások helyett kifejezetten javasolja a puszta pontozással való értékelést, az oktatás-módszertani véleménykülönbségek kitárgyalására helyénvalóbb a nyílt vita, és ott egye meg a fene, ha ez némi offolásba torkollik.
Lehetne ebből a kapott kész kódból is tanulni. Átnézi az ember, hogy hogyan működik majd miután megértette megpróbálja módosítgatni, pl: színes nyomtatás, különféle papírra nyomtatás, egyebek.
Ha valaki meg akarja tanulni akkor valószínű az előbb leírtakat fogja tenni, ha pedig nem akarja megtanulni akkor csak a házit íratta meg. De a kérdésből leszűrve valószínű meg akarja érteni mivel magyarázatot is kért. Néha jól jön a kezdőlökés, nem vagyunk egyformák, van akinek úgy megy jobban a tanulás ha szutykól vele és van akinek úgy ha lát egy működő kódot, majd azt bütykölgeti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!