Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Szerintetek van rá esély,...

Szerintetek van rá esély, hogy bevezetik minden középiskolában a programozás oktatását?

Figyelt kérdés

Most volt a HírTv-n, hogy legalábbis az MSZP elnöke a Kunhalmi Ágnes nem engedné ki a közoktatásból a gyerekeket anélkül, hogy nem tudnak folyékonyan angolul, azt mondta "sőt továbbmegyek nem szabad kiengedni a közoktatásból, míg nem tud programozni"...

Szerintem nem kéne. Aki ezt akarja tanulni, úgyis olyan suliba megy. Nem kéne mindenkitre ráerőltetni, főleg akit nem érdekel. Ráadásul aki rossza matekból örül, hogy abból átmegy, erre jönne ez, és nem mindenkinek van meg a gondolkodása hozzá.

2016. febr. 7. 20:11
1 2 3 4 5
 11/46 anonim ***** válasza:
Azért micsoda előny lehet az ha valaki meg tud írni egy jó kis makrót exelbe. Jut eszembe... Te tényleg arra vagy büszke hogy be tudod magolni a dolgokat?
2016. febr. 8. 09:40
 12/46 anonim ***** válasza:

Őt is meg kellene kérdezni, hogy mennyire tud programozni. Meg az is érdekelne, hogy miért van olyan köztársasági elnök, akinél egy hatodikos is jobban tud angolul (de ez már csak mellékes, ugye, durvább is volt a helyzet).

OFF:

"Ellenben 4-es 5-öst tudok hozni bármilyen tárgyból ahol szöveget kell tanulni."

Ez most komolyan büszkeséggel tölt el? :S

2016. febr. 8. 14:18
 13/46 anonim ***** válasza:
36%

Ha be is vezetik, milyen színvonalon?

Nevetséges lesz az egész.

2016. febr. 8. 16:37
 14/46 anonim ***** válasza:
Nálunk 2 hónapig volt "programozás" CodeBlocks-ban. Egy 60+ éves nő tanítja az infót. Háááát... Programozni még mindig nem tudok, ellenben amit magam tanultam meg infóból (hardveres oldal), azt azért tudom. Ki érti ezt? :D
2016. febr. 8. 21:40
 15/46 anonim ***** válasza:

"nem szabad kiengedni a közoktatásból, míg nem tud programozni"

Először definiálni kellene, hogy mit jelent programozni tudni. Aki a "Hello World!"-ot ki tudja íratni, az már tud programozni?

Kunhalmi Ágnessel kellene elvégeztetni a definiálást, hadd lássam már, tudja-e, miről beszél!

2016. febr. 8. 23:40
 16/46 anonim ***** válasza:
ennyi erővel mindenki reklamálhatna nekem meg közgazdaság tant ne tanítsanak egyetemen mert engem meg az nem érdekel... valaki más mondhatná hogy ne tanítsanak törit... stb. mellesleg gimnáziumba nem azért kell menni hogy mindenből tanulj egy picit.. az azért van hogy felkészítsen a továbbtanulásra
2016. febr. 8. 23:52
 17/46 anonim ***** válasza:

"Kunhalmi Ágnes nem engedné ki a közoktatásból a gyerekeket anélkül, hogy nem tudnak folyékonyan angolul, azt mondta "sőt továbbmegyek nem szabad kiengedni a közoktatásból, míg nem tud programozni"

Lefordítom: Kunhalmi Ágnes szerint az összes középiskola összes osztályát két-tannyelvű informatika szakossá kell alakítani.

Véleményem: nincs rá esély.

2016. febr. 9. 00:07
 18/46 anonim ***** válasza:
Én kötelező érettségi tárggyá tenném kismillió oknál fogva. Más kérdés, hogy ez az ország és az egész oktatásunk teljességgel alkalmatlan arra, hogy a programozást színvonalasan oktassák.
2016. febr. 9. 01:09
 19/46 tabaki ***** válasza:

@#5: „Matekot is mostanában nagyon nyomatják. de nem értem miért.”

Én mindig gyenge voltam matekból, és ennek megfelelően utáltam is. A főiskolán egy jó tanár kellett hozzá, hogy megértsem, milyen szellemes, ötletgazdag és hasznos lehet a matematikai gondolkodás. A programozással sincs másképp. Nem mindegy, hogy ki, hogyan és mit tanít, és általában, hogy mi az a tananyag, ami még használható, de nem kell hozzá kockának lenni. Szerintem, aki egy piaci bevásárlólistát össze tud állítani, annak „megvan hozzá a gondolkodása”, csak éppen jól kell rá építeni. Önmagában a programozással nincs semmi baj. Irodalmat sem azért tanulsz, hogy író legyél, törit se azért, hogy régész. A programozás egy darabig még masszívan jelen lesz az életünkben, egyáltalán nem gond, ha legalább alapismereteket szerzel róla.

Nyugtalanítóbb, hogy én sem vagyok benne biztos, van-e már az egésznek egy letisztult célja, pontosan behatárolt feladatai, vagy akár megbízható hagyományai, oktatási módszerei, kellő számú felkészült középiskolai tanára. Az, hogy ez egy modern dolog és muszáj, édeskevés. Az, hogy ennnyiésennyi gépet szétszórunk az iskolákban, úgyszintén. Ennek alapján nem hiszem, hogy jó lelkiismerettel kötelezővé lehetne tenni, de sajnos nem ez lenne a közoktatás első meggondolatlan balfogása...

Mint mások is céloztak rá, a szövegmagolás a legkevésbé hatékony módja a tanulásnak, attól függetlenül, hogy a memoriterek jól karbantartják az elmét, tehát leszoknod azért nem kell róla. Viszont törekedj mindig a megértésre, az az esetleg nyakadba szakadó programozásban is hasznodra válik majd.

2016. febr. 9. 12:33
 20/46 A kérdező kommentje:
Egyébként igen eléggé büszke vagyok rá, hogy akár nagy szövegmennyiségeket be tudok magolni. De nem értem a matekot, nem értem a fizikát se, ott is csak magolom az elméletet, a számolást soha nem csinálom meg ezért abból legalább 3-as vagyok de a matekot nem lehet magolni :(.. A programozást legalább lehet mert azt mondta a tanárunk ha be is vezetik nem nagyon fog számítani a gyakorlat csak tanuljuk (magoljuk) be a parancsokat és nyert ügyünk van :)...
2016. febr. 9. 16:22
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!