Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Gui c++ tanulás. (? )

Gui c++ tanulás. (? )

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Szeretnék kicsit tovább tanulni, értem az objektum orientált programozást és most szeretnék meg tanulni Gui felületet is létrehozni. Tudnátok ajánlani valami dokumentációt? Jobb lenne a magyar, de angolal is megbírkózok, de nem olyan magas még az angol tudásom. C++hoz kellene. Előre is köszönöm.

2016. febr. 7. 00:20
 1/7 anonim ***** válasza:
Mihez szeretnél GUI-t?
2016. febr. 7. 00:29
 2/7 anonim ***** válasza:

Ha csak úgy általánosságban szeretnél, akkor a GUI fejlesztéshez szépérzék, izlés, arányérzék szükséges.

Geometriai törvényszerűségek felismerése, aranymetszés szabályai jól jönnek.

Ötletesség, jó értelemben vett USER látásmód a vezérlés, a vezérlőelemek jó szervezéséhez, elhelyezéséhez.

Tipográfiai tanulmányok sem ártanak. A fontkészletekkel való munka során jó ismerni azok milyenségét, alkalmazhatóságát és annak korlátait.

2016. febr. 7. 00:34
 3/7 anonim ***** válasza:

Ha még nem döntötted milyen GUI fejlesztő könyvtárat használnál tudom ajánlani a Qt-t. A Qt Creator fejlesztőkörnyezet tartozéka egy designer is amiben összekattintgathatod a felületed tehát érdemes letölteni és megismerni.

Leírást főleg itt találsz hozzá, elég szemléletes, úgyhogy kis angol tudással is reprodukálni tudod ami ott le van írva:

[link]

Magyar bevezető leírás (a képekért be kell jelentkezni):

[link]

Mivel elég népszerű, a google-lel rengeteg leírást fogsz találni róla.

2016. febr. 7. 02:17
 4/7 anonim ***** válasza:
A qt-t én is tudom ajánlani, bár mióta lubuntu 14-est használom, valami miatt nem tudom telepíteni. Nagyon hiányzik, pont amiatt mivel platfüggetlen.
2016. febr. 7. 06:46
 5/7 A kérdező kommentje:

Csak úgy általánosságban, a QT már néztem, de a kattingatásal(hogy kell írni ezt a szót?:D) nem sokat fogok tanulni. És én csak magamtól szeretnék írni GUIt.

#1 nincs semmi olyan programom amihez írnék, de megtanulnám, hogy ha esetleg majd jövőben kellene írnom akkor tudjam és ne akkor kelljen keresgetnem neten :)

2016. febr. 7. 08:37
 6/7 anonim ***** válasza:

Vannak olyan munkahelyek ahol a C++ mellé kérik a Qt ismeretét, vagy csak szimplán előnynek számít. Nincs értelme a közvetlen az operációs rendszer függvényeit használni GUI készítésre.

Érdemes ezt is elolvasni: [link]

2016. febr. 7. 08:54
 7/7 anonim válasza:

Ajánlanám a Windows Presentation Foundation utánaolvasását.

Sok IDE-ben van UI varázsló, és alapvetően ez az ajánlott módszer. Egyrészt sok értelme nincs annak, hogy leprogramozz UI-t, mert hatékonyabb, sokkal jobban látod, és jobban be tudod állítani, ha varázslóval csinálod. Másrészt Androidban is már XML-t használnak az UI-hoz, ez a módszer a bevett az iparban. Nem érdemes ágyúval verébre lőni (vagy mi a túró).

2016. febr. 8. 22:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!