C# programozás tanulás online, egyedül?
Bár lehet hogy te már régen többet tudsz nálam, de
Én is a c# tanulom jelenleg, csinálok egy könyvet is [link] a könyv folyamatosan bővítem valamint tegnap kezdtem el egy c# programozás sorozatot https://www.youtube.com/watch?v=JsLEG9WXCDk Valószínüleg nem ez kell neked mer ez teljesen az alapokat mutatja, de azért hátha valamit kitudsz kopizni belőle :)
Kevered a videodban a deklaralast es a definialast, igy gondoloma konyvedben is.
extern int a; // deklaralas
int b; // definialas
int c = 0; // definialas
változót deklarálni definiálás nélkül az extrn kulcsszóval tudsz. Ha kipróbálod a fordítóprogramban hogy megproóbálod így futtatni a programot,akkor kapsz egy hibaüzit ami azt fogja jelenteni hogy a változód nincs definiálva.
ha pedig ezt írod:
int a; ha a egy adattag pl egy osztály adattagja akkor itt nemcsak definíció hanem inicializáció is történik. érték típusok nullára referenciatípusok pedig null ra.
auto propertik , tömbök elemei szintén automatikusan inicializálódnak is.
ha lokálisan definiálsz egy változót akkor az nem fog inicializálódni. próbáld ki ha gondolod és meglátod nem fordul le mert hibaüzi szerint nincs inicializálva.
a példádban:
extern int a; deklaráció.
int a; ha adattag deklaráció,definíció és inicializáció egyben ha nem adattag hanem lokális változó akkor csak deklaráció és definíció.
#4:
De neked se sikerült, sajnos.
A második sorod ugyanúgy deklaráció, mint az első sor. Ahhoz, hogy helyes legyen, értéket is adni kellene a b változódnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!