Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Operációs rendszert csinálunk...

Operációs rendszert csinálunk mindenkinek ingyen, de hogyan?

Figyelt kérdés
A lényeg, hogy van egy úgymondd csapatunk akikkel összeültünk megírni egy operációsrendszert azonban problémába ütköztünk: Úgy szeretnénk, hogy történjen az egész, hogy mindenki számár ingyen elérhető legyen, de mások ne tudjanak belőle hasznot húzni illetve kereskedni. Hogy lehet ezt megoldani? Nem szeretnénk, ha valaki a mi munkánkból akarna pénzt csinálni, mert nem azért csináljuk...
2016. jan. 29. 21:54
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

Kérdező, ti nem operációs rendszert akartok írni, hanem egy szép GUI-t. Ez már sokkal megvalósíthatóbb ötlet, mint mondjuk egy kernel, tehát hajrá!

A liszenszről pedig ráértek akkor gondolkozni, amikor már béta-fázisba értek.

G.

2016. jan. 30. 10:28
 12/22 anonim ***** válasza:
100%

"Linuxal az a baj, hogy nem annyira testreszabható"

Arch Linux, példának okáért

"2-3 óra után is meg tudja csinálni"

Ezért találtak ki olyan Linuxokat, amik már alapból tartalmazzák a legismertebb csomagokat, alkalmazásokat, kodekeket, és install után csak használnod kell a felpakolt rendszert, hogy a Linux terepén újak is hamar tudjanak érvényesülni. (Ilyen pl. a Linux Mint.)

2016. jan. 30. 12:57
 13/22 anonim ***** válasza:

"tegyük fel, hogy marha jól sikerül az os, de senki nem ismeri, valaki rátalál és eladja, akinek tetszik nem tudván, hogy ingyen is letöltheti."

De ez nem úgy van, hogy: Elnézést bíró úr, kiment a fejemből, hogy nem én írtam a photoshopot. Szóval, ezért adtam el hétszázhúsz példányban.

2016. jan. 30. 13:27
 14/22 A kérdező kommentje:
Láttunk már erre példát...
2016. jan. 30. 16:37
 15/22 anonim ***** válasza:
És arra, hogy 5 vérpistike megírja az új csodaoprendszert?
2016. jan. 30. 17:28
 16/22 anonim ***** válasza:

Akkor látogass el ide és olvasd el ami az oldalon van:

[link]

Ez egy magyar származású ember oprendszere és érdemes annyit tudni róla, hogy legalább 15 év munkája fekszik benne.

Ha ti odáig el fogtok jutni, hogy az oprendszereteket más pénzért értékesíteni képes, akkor a kisebb gondotok is nagyobb lesz annál, hogy ezzel foglalkozzatok.

Egy mai trendnek megfelelő operációs rendszernek nem csak a megírása, de még a megtervezése is hatalmas munka. Úgy egy tucat minőségibb mérnök fél évig kotlana rajta.

2016. jan. 30. 17:30
 17/22 anonim ***** válasza:

Lásd: Creative Commons licencek. A Linuxot el lehet adni.

[link]

2016. jan. 30. 18:29
 18/22 anonim ***** válasza:

A linuxot eladni nem lehet.

Azaz lehet, de csak a jogtulajdonos (Linus Torvalds) teheti ezt meg.

A másolásért kérhető pénz, de ez nem azonos a szoftver eladásával.

Egyébként:

Szoftvert venni a boltban nem lehet. Ott a szoftver használati jogáért fizet bárki, nem a szoftverért.

2016. jan. 30. 18:50
 19/22 A kérdező kommentje:

Erre gondoltam, hogy láttunk már rá példát:

"tegyük fel, hogy marha jól sikerül az os, de senki nem ismeri, valaki rátalál és eladja, akinek tetszik nem tudván, hogy ingyen is letöltheti."

De ez nem úgy van, hogy: Elnézést bíró úr, kiment a fejemből, hogy nem én írtam a photoshopot. Szóval, ezért adtam el hétszázhúsz példányban.

2016. jan. 30. 19:34
 20/22 A kérdező kommentje:
16-os az egy teljesen különálló oprendszer lenne? Nekem első ránézésre egy Linux disztró ugraba be.
2016. jan. 30. 19:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!