2,5 hónap alatt "meddig" lehet eljutni programozásban?
Figyelt kérdés
Szeretnék programozó lenni de egyelőre nincs időm rá. Inkább tanulom a kötelezőket és az angolt( ez úgy is fontos lesz).
Nyáron szeretném elkezdeni hogy nyugodtan tudjak haladni az alapoktól. Egyelőre még nincs konkrét elképzelés, hogy pontosan mit is. De szerintem Python illetve HTML-CSS sel kezdem majd
SimkoL: A HTML egy szövegek, formok, grafikai elemek, tördelésére, tetszés szerint struktúrált megjelenítésére használható, egységes szabályrendszerbe foglalt eszköz.
Ennek használatát segíti elő a CSS azzal, hogy a több lapból álló dokumentumok főbb jellegzetességeit, stílusát egy helyütt elég deklarálni és az kihat az összes oldalra.
Ebben semmiféle programozás nincs. Ezen túl a javascript az ami a programozhatóság lehetőségét hordozza. Előbbi kettő nem.
2016. jan. 29. 15:23
22/32 SimkoL válasza:
A CSS már rég kinőtte már azt, hogy mezei stíluslap legyen. Kellő logikával csodákat lehet művelni, ne mond, hogy ez már programozás kategória.
2016. jan. 29. 15:39
23/32 SimkoL válasza:
*nem programozás kategória
2016. jan. 29. 15:40
24/32 anonim válasza:
Hát effektezni lehet vele, függöny, hover, stb. De én nem látom, hogy az hordozná akár a programozhatóság abszolút alapelemeit (adattpusok, megfeleltetés, reláció, stb.).
Majd belenézek a CSS3-ba, hátha abban esetleg van valami, mert az igaz, hogy már egy jó ideje nem követem ezeket az eszközöket.
2016. jan. 29. 15:56
25/32 anonim válasza:
Amíg valamiben nem tudsz különböző műveleteket és változókat létre hozni az nem programozás.
2016. jan. 29. 16:49
26/32 anonim válasza:
A CSS nem programozási nyelv de sokszor nagyon kell érteni hogy azt csinálja amit szeretnél. Főleg HTML5 óta ahol is szinte minden attribútum ki lett szedve és helyette CSS-el kell megoldani a dolgokat. Én is azt hittem hogy nem több pár parancsnál, aztán szenvedtem vele 2 órát mire sikerült egy-egy problémát megoldanom, pedig van HTML előismeretem. Érdemes megismerni, mert rengeteget változott az webfejlesztés az utóbbi pár évben..
2016. jan. 29. 18:01
27/32 SimkoL válasza:
'Amíg valamiben nem tudsz különböző műveleteket és változókat létre hozni az nem programozás.' Ez hol vagyon leírva ?
2016. jan. 29. 18:18
28/32 anonim válasza:
Azért ne legyünk már nevetségesek, hogy a css-t programozási nyelvnek kiáltjuk ki. Nyilván klassz dolgokat lehet vele csinálni és sokig lehet mélyíteni, de nem programozási nyelv.
2016. jan. 29. 20:11
29/32 anonim válasza:
A CSS preprocesszorok (Sass, LESS, stb.) inkább hasonlítanak programozási nyelvre, de még azok se azok.
Round Robin # 21. válasz:
Leragadtál vagy 15 évet, kezdd el tanulni te is a HTML és CSS-t.
2016. jan. 29. 23:58
30/32 anonim válasza:
Alapfok valamelyik programnyelvben. Szintaxist tudod, és ismersz néhány könyvtárat.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!